İhracatta firma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abcd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,
a firmasına ihracat yapacağız, ancak ihracat bedeli aynı ülkedeki (a firmasından farklı) 4 adet aracı kurum şirketinden hesabımıza yatırıldı.
faturayı nereye keseceğiz, malı ihraç edeceğimiz firmaya mı yoksa parayı gönderen aracı kurumlara mı ?
faturayı ihracat yapacağımız firmaya kesersek, kdv iadesi vs. diğer konularda sıkıntı yaşarmıyız?

Ynt: İhracatta firma

KDV iadesi için mal bedelinin gelmesi zorunlu değil... İhraç işlemlerinizi a firmasına yapınız. Gelen bedelleri de a firması hesabına alacak kaydediniz.

sayın bülent249,
* sizden cevap gelmeden önce, gümrükçü firma ile görüştüm ihracatı parayı gönderen firmalara yapacaksınız diyor,

* ayrıca 189 u aradım onlarda aracı firmaların dekontta açıklamalarına ihracat yapacağınız firmayı belirtmesi gerekiyordu, bu yüzden yapamazsınız diyor.

* şimdi siz de aksini söylüyorsunuz, görüşünüzü herhangi bir kanun maddesi vs. ile belirtebilirmisiniz.

abcd ' Alıntı:
sayın bülent249,
* sizden cevap gelmeden önce, gümrükçü firma ile görüştüm ihracatı parayı gönderen firmalara yapacaksınız diyor,

* ayrıca 189 u aradım onlarda aracı firmaların dekontta açıklamalarına ihracat yapacağınız firmayı belirtmesi gerekiyordu, bu yüzden yapamazsınız diyor.

* şimdi siz de aksini söylüyorsunuz, görüşünüzü herhangi bir kanun maddesi vs. ile belirtebilirmisiniz.

Kdv iadesinden başka bir konu mu var ki?

olabilir tabi ki. mesela para başka yerden gelmiş ihracat başka bir yere yapılmış firmanın banka hesapları incelendiğinde sıkıntı yaşabilirmiyiz. veyahut da benim bilmediğim başka bir sıkıntı yaşarmıyız manasında vs..