İhtarname Cevap Süresi

Üyelik
18 Eyl 2015
Mesajlar
2
Konum
Trabzon
Merhabalar;

Evlilik sebebi ile işinden ayrılan eşimin 5 yıldır çalıştığı kurumdan kıdem tazminatını alabilmesi için avukat tarafından hazırlanan ihtarnameyi 01.09.2014 tarihinde noter aracılığı ile işverene gönderdim ve takip kodundan 04.09.2015 tarihinde ellerine ulaştığını gördüm. Kurumun daha önce takındığı tavırdan ötürü ihtara cevap vereceğini zaten düşünmüyoruz fakat yasal olarak cevap verilme süresi ne kadardır ?

Ne kadar süre sonra dava açma hakkına kavuşabiliriz ?

Hazırlanan ihtarnamede Şu kadar gün içerisinde bir cevap vermezseniz diye bir tarih belirtmedik.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Bunun için belirlenmiş bir süre yok siz ihtarda süre belirtmediyseniz.
Dilediğiniz zaman davanızı açabilirsiniz, ama son bir kez daha görüşmenizde fayda olabilir.
 
Keremcem bey;

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, fakat biz görüşmeye çalıştığımız halde iş yeri bizimle görüşmüyor. En son görüşmemizde eşime siz düğün tarihinizi bilerek bu tarihe koydunuz bu yüzden size tazminat ödemeyeceğiz sadece idari personelimize tazminat ödüyoruz demiş. Ne kadar acı ki bunu söyleyen kişi bir özel üniversitenin öğretim üyesi ve bilmediği konu evlilik durumunda 1 sene içinde tazminat talep edebiliyoruz.

Bu durumda işveren kurum bize para ödemek istemeyerek, ihtara cevap vermeyerek ve görüşmelerimizi red ederek bizi zor duruma düşürüyor. Avukata masrafı, tazminatimizi alamadığımız süre içerisinde maddi olarak zora düşürerek verdiği zarar ne olacak acaba ? İnat etmesi uzatması yanına kâr olarak mı kalıyor ?
 
Dava acıp. Faiziyle birliktr tazminatinizi talep edebilirsiniz.
Avukatinizla anlaştiginiz ucreti , davayi kazansaniz da kaybetseniz de siz ödersiniz. Davayi kazanirsaniz ayrica karşi taraf ta avukatiniza mahkemece belirlenecek bir ucret oder.
 

Benzer konular

Üst