ikametgah

umut

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
148
Konum
İST
merhaba arkadaşlar,

benim sorum şu,

bizde yeni başlayan bir arkadaş var, yanlız ikametgahı yok. istediğimizde evliliğinden dolayı yalovadan istanbula gelmiş ama kredi kartından dolayı haciz kararı olduğu için ikametgahını ist a aldırmamış. yalova daki muhtar bu arkadaşımızın ikametgahını silmiş. gerekçe olarak burada ikamet etmiyor diye. şimdi hiç bir yerde ikameti yok. ben ona kendini ihbar etmesini ve bu borcu ödemesini söyledim. oda işe yeni girdiği için bu tip durumun itibarını sarsacağını söylüyor. SMMM arkadaşım ikametgahın önemli olmadığını söylüyor.
hatta istanbul dışandan da olabilir diyor.
açıklamalarınızı yardımlarınızı bekliyorum.
 
Merhaba,

Öncelikle sorunuzun İş Kanunu Mevzuatı kategorisi altında yeralmaması gerekir.

Daha sonra ise ne sorduğunuzu anlamadım. Eğer sorunuzu net ve açık bir şekilde ifade ederseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Kolay Gelsin.
 
şöyle anlatayım özlük dosyası olarak bakalım konuya özlük dosyasında ikametgah mecburi değil midir ?

yeni işe başlayan personel ikametgahını getiremiyor çünkü kredi kartlarından dolayı icra kararı varmış kendisi istanbula geliyor eski oturduğu yerde ki muhtar ikametgah kaydını istanbul a taşındığı için ve personel taşındığı yeri muhtarlığa bildirmediği için siliyor. personel şu anda ikametgahsız. kredi kartı borcunu ödemeye yanaşmıyor.

yasal olarak ikametgahsız bir personel çalıştırmanın yaptırımı var mıdır?
 
aranızda bir problem olurda yasal ikametine tebliğat yapmak zorunda kalırsanız ne yapacaksınız :?: mesala habersiz işe gelmemeye başladı noterden ihtar çekmeniz gerek ama elinizde işalan tarafından verilen bir adres yok. sözle söylemiş olsa dahi "benim adresime tebliğat yapmadı." deyip tazminat talebinde bulunabilir.
 
ikamet zorunlu değildir. tebliğ problemini sözleşmeye adres satırı açırak giderebilirsiniz. ayrıca değiştiğinde size ... gün içinde değişikliği yazılı bildircegini belirten bir madde koyarakta ileride adres değişikliği halinde tebliğ edilememe sıkıntısını aşmış olursunuz
 
sy MURO, işalan zaten ssk işe giriş bildirimini imzalayarak hakkındaki her türlü değişikliği bildirmek zorunda olduğunu beyan ediyor.
 
"aranızda bir problem olurda yasal ikametine tebliğat yapmak zorunda kalırsanız ne yapacaksınız mesala habersiz işe gelmemeye başladı noterden ihtar çekmeniz gerek ama elinizde işalan tarafından verilen bir adres yok. sözle söylemiş olsa dahi "benim adresime tebliğat yapmadı." deyip tazminat talebinde bulunabilir." demişiniz ona istinaden yazmıştım
 
arkadaşlar,

SMMM bir arkadaşımız personelin ikametini bildirir bir dilekçeyi işyerine vermesinin yeterli olduğunu söylüyor? bu ne kadar doğru bir uygulama anlaymadım. Böyle bir uygulamanın yalan beyana yol açacağına eminim. ve bunun sonucunda çok daha kötü şeyler olabilir kanaatindeyim.

arkadaşlar bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı ?
 
arkadaşlar,
ikametgah ile ilgili tüm kanunlardan alınarak toplanmış bir bilgi var mıdır?
yardımcı olursanız sevinirim
 
bende de buna benzer bir sorun var.

işçi habersiz işe gelmedi bende kayıtlı daha önceden ikametgah ilmuhaberi getirdiği adresine tebliğ yaptım. yazı bugün " adresten taşınmış, yeni adresi bilinmiyor " diye geri geldi.

ben şimdi tebligatı nereye yapacağım. işçi bana yeni adresini vermiyor. tebligatı hiç okumuyor bile.

işçinin adres değişikliğini bana bildirmesinin zorunlu olduğuna dair bir kanun var mı ?
teşekkürler
 
arkadaşlar burada önemli olan , işe alınacak işçi ile sözleşme yapılırken işçinin söylediği ikamet adresini yazıp, buna birde süre koymaktır. Yani 3 ay veya 6 ay'da bir ikametgahının tazelenip , eğer işçi ikametgahını bu maddeye göre ilgili sürede yenilemez ise en son geçerli adresin tebligat adresi sayılacağı ile ilgili özel bir madde koyarak bu sorun halledilebilir.
 
Üst