İki Ayrı İşyerinde Sigortalı Olarak Görünmek

kolay gelsin bu konu hakkında bir sorum olacaktı şimdi kamuda çalışan bir taşeron işçi aynı kurumda farklı bir statüde ikinci bir işte çalışa bilir mi ?

kolay gelsin bu konu hakkında bir sorum olacaktı şimdi kamuda çalışan bir taşeron işçi aynı kurumda farklı bir statüde ikinci bir işte çalışa bilir mi ?
O işçinin işvereni olan firma ( sizin taşeron dediğiniz) bilgisi ve kabulu dahilindeyse bir sıkıntı olmayacaktır.
Aksi durumda işsiz kalmasına neden olacak bir davranıştır.

Kamunun asıl veya yardımcı işinin taşere edilmesi sonucunda.gerek bu işi alan mütahhid/yüklenici de,gerekse bunların alt işveren/taşeronlarında olsun (farketmez)çalışırken bu işci aynı kamu kuruluşunun kendi kadrosunda çalışamaz/istihdam edilemez ancak aynı kamu kuruluşunun taşere etmiş olduğu başka bir işini alan asıl işverenlik veya alt işvereninde/taşeronunda çalışabilir ki,bu nokta Sn.keremcem beyin dediği gibi olursa sorun olmaz.
(not.bazu kamu kuruluşları isterse bu şekil çalışmayı baştan engelleyebilir.)

Herkese merhaba,
Ben mühendis olarak A firmasında çalışıyorum. Patronum beni başka bir firmada sigortamı başlattı ve her ay 30 günlük bazende 29 günlük sigortamı B iş yerinde yatırttı ve her ayda A firmasından bir yada 2 gün sigorta yatırıldı.Her iki firma ile belirsiz süreli iş sözleşmem var. Bu durum yaklaşık 15 ay kadar sürdü. Şimdi B firmasından haklarımı alıp istifa ettiğime dair dilekçe imzalamamı A firması talep etti. Peki bu dilekçeyi (herhangi bir ücret almadan) imzalarsam. ilk çalıştığım A firmasından çıkartılma durumunda A firması tarafından yatırılmayan ve özel nedenlerle ücretsiz izin kullandığım 17 ay sürenin kıdem tazminatını A firmasından alabilir miyim.? Yani halihazırda ben işten çıkarılır isem ne kadar sürelik tazminat alırım.
A FİRMASI iş başı tarihi :30 .04. 2015(27 aydır çalışıyorum)
B firması iş başı tarihi 04.04.2016 (yaklaşık 15 ay)
imza etmem istenen istifa dilekçesi tarihi 30.06.2017
Ne yapmamı önerirsiniz?