İkramiyelerin SSK da Gösterilmesi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beyza

Katkı Sunan Üye
İşçilere maaş dışında verilen bayram ve yılbaşı gibi ikramiyeler SSK e bildirgede ve bodroda nasıl gösteriliyor. İkramiyelerde normal maaş gibi tüm kesintiler yapılıyor mu ? yada hangi kesintiler yapılıyor. Teşekkürler.

Ynt: ikramiyelerin ssk da gösterilmesi ?

5510 sayılı kanunun 4 md.abc bendlerinde açıklanana göre bu tür ikramiyeler ssk primine tabi üzerinden tüm kesintiler yapılıyor. ayrıca ssk tavanını aşan ödemelerde 12 ayı geçmemek üzere taksitler halinde izleyen aylarda tavanı geçmeyen ücret üzerine eklenerek ssk prim ödenmeye devam edilecektir. umarım bu açıklama yardımcı olur. bende bu ay karşılaştığım için özellikle belirtmek istedim.
iyi çalışmalar....

Ynt: İkramiyelerin SSK da Gösterilmesi ?

Merhaba arkadaşlar,

"gelirlerin hesabına esas tutulacak günlük kazancın hesabında prim, ikramiye ve bu nitelikteki arızi ödemeler dikkate alınmış ise ödenek ve gelire esas alınacak günlük kazancın, ücret toplamının ücret alınan gün sayısına bölünmesiyle hesaplanacak günlük kazanca, %50 oranında bir ekleme yapılarak bulunan tutardan çok olamayacağı düzenlenmiştir."

bu kısmı tam anlayamadım, mesela brüt ücreti 1100,00 tl. olan bir çalışana 300,00 tl. (net) bayram ikramiyesi verildiğinde;

1100,00/30=36,66 x %50=18,33 + 36,66= 54,99 tl. bu; biz bu kişiye ikramiye olarak aylık en fazla 55 tl verebiliriz mi demek yoksa 54,99 x 30 gün=1,649 tl verebiliriz mi demek? Bu hesaplardan hangisi doğru ya da ikisi de mi yanlış? ben brütü dikkate aldım netin mi alınması gerekiyordu?
Kolay gelsin.