İlk İşe Giriş

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
Üyelik
18 Mar 2007
Mesajlar
1,129
Konum
istanbul
merhaba,

eski bir çalışma arkadaşımın 1986 tarihine hem sigorta giriş kartı , hemde sigortada dosyasında ilk işe giriş bildirgesi varmış.
Kendisi doğal olarak ilk işe girişinin 1986 olarak kabul edilmesi için dava açtı ancak davayı kazanamadı.
çalışamadığı halde 3,5 yıl daha prim doldurması gerekiyormuş emekli olabilmek için.
1986 yılı ilk işe giriş olarak kabul edilseydi çoktan emekli olmuştu.

bu durumda acaba yapabileceğimiz birşey var mı ? işvereni sigorta girişini yapmış ancak prim ödemesi yapmamış diye bu kadıncağızın ne suçu var şimdi.1 gün primi kabul etse sgk , hemen emekli olabilecek. üstelik 3 ay kadar çalışmış orada.firma kapanmış.

bana yardım tavsiyeniz var mıdır arkadaşlar ?
 
SGK sisteminde ilk işe girişi görünüyorsa sorun nedir? Elinde ilk girişi ile ilgili bildirim var ise davayı nasıl kaybetmiş?
 
SGK da ilk işe girişi görünmüyor.
ancak sgk da dosyasında ilk işe giriş bildirgesi varmış.
il sigorta kartıda var.

prim ödenmediği için mahkeme 1 gün bile olsa kabul etmemiş.
bende bunu anlayamadım zaten.

gerekçe firmanın kapanmış olması ve 4 aylık bordrolara ulaşılamamış olması.
 
birde tanık istemiş mahkeme ,
1986 yılında çalışmış olduğu adamları nasıl bulsun kadın , bulamamış,
işvereni bile vefat etmiş.
onada ulaşılamamış yani.

üzüldüm kadının durumuna.hak kaybı söz konusu maalesef.
 
Bu da maalesef kurumun denetim yetersizliğini ve tahsilat yapma konusunda ne kadar ağır davrandıklarını gösterir.Sen,devlet olarak bu parayı tahsil edememişsin,şimdi kalkmış beni cezalandırıyorsun.Maalesef çok trajikomik bir olay.Geçmiş olsun diyelim.
 
Üst