İlköğretim Okuluna Bağışlanan Elektronik Cihazlar......

trmersin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2009
Mesajlar
123
Konum
ankara
Çalıştığım Anonim şirket, bir ilköğretim okuluna 3 tane dizüstü ve 1 adet projektör cihazı bağış yapmak istiyor. Yönetim kurulu kararı alarak cihazları satın aldı. Tutarının ne kadarını kurum kazancımızdan indirebiliriz. İndireceğimiz tutar kdv dahildenmi, hariçtenmi hesaplanacak? Önce aktifimize gireceğiz, daha sonra okula nasıl fatura keseceğiz ve kayıtlarımızda nasıl yeralacak? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.
 
Ynt: İlköğretim Okuluna Bağışlanan Elektronik Cihazlar......

sayın trmersin bu cihazları 157 hesaba KDV dahil olarak atın KDV'sini indirmeyin ve daha sonra 760 veya 770 hesap borçlu 157 hesap alacaklı diye kayıt yapın,faturaya bedelsiz olarak bağış yapıldı diye not düşün,kolay gelsin.
 
Ynt: İlköğretim Okuluna Bağışlanan Elektronik Cihazlar......

Dışarıdan alınan ayni kıymetlerin bağışlanması halinde; bağış yapılacak okul tarafından teslim alınacak değerler için teslime ilişkin bir belge düzenlenmiş olması yeterli olup, düzenlenen belgede bağışlanan kıymetin değerinin, cinsinin ve miktarının tereddüde mahal bırakmayacak şekilde belirtilmiş olması gerekmektedir.
Ayrıca, bağışlanan değerlere ilişkin olarak düzenlenmiş (alınmış) olan faturaların arka yüzüne faturada belirtilen değerlerin ilgili okul tarafından bağış ve yardım olarak alındığına ilişkin şerh konularak yetkili kimseler tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
Söz konusu bağışın tamamı gider olarak dikkate alınabilecektir.

Ayrıntılı bilgi için 1 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin 10.3.2.2. ve 10.3.2.2.4. bölümleri inceleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst