fonradar

İmalathane işyeri tescili.

metintacer

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
İZMİR
iyi Günler ,

Merkezi İzmir de bulunan inşaat ltd.şti. İzmir in Menderes ilçesi sınırları içerisinde bir atölye kiralayarak Mutfak,dolap,mobilya vs.imalatı yapıp inşaatlarında kullanacaktır.

Bu konu daha önceleri de çok tartışılmıştı.Biz Şube açılışlarında tescil işlemi yapmadan , aldığımız şube işyeri kararı ve kira kontratı ile bağlı bulunduğumuz vergi dairesine başvuru yapıyoruz.Eğer şubemiz başka bir vergi dairesi sınırları içerisinde ise o vergi dairesine de bilgi veriyoruz.

Fakat bizde şube değil imalathane söz konusu.

Açacağımız imalathane işyeri ile ilgili olarak Ticaret siciline tescil yapmamız gerekir mi?

Saygılarımla.
 
Ynt: İmalathane işyeri tescili.

Satış yapılmaması şartı ile tescile gerek olmadığını düşünüyorum.
 
Ynt: İmalathane işyeri tescili.

ancak satış yapılsaydı şube açılışı olarak tescil ettirilmesi zorunlu olurdu değil mi?
 
Ynt: İmalathane işyeri tescili.

biz aydındaki firmamıza depo(merkezimiz de aynı şehir içinde) olarak bir yer tuttuk ,onu bile ticaret odasına işlettirdiler.maliye dairesindeki şef değiştikten sonra bütün şube işyeri açılışlarında vergi dairesi ,önce ticaret odası kaydı istedi. daha önceki şef böyle birşey istemiyormuş ama yeni gelen kitapları açarak sayfa sayfa okuyarak ,mecburen ticaret odası kaydı lazım dedi-satış yeri olsun olmasın -mecbur dedi. bir sürü kayıt parası ödedik.
tahmin ediyorum vergi dairelerindeki şeflerin insiyatiffine kalmış bir durum var - içtihakı tam olarak okuyup uygulayan istiyor ,uygulamayan istemiyor....
 
Ynt: İmalathane işyeri tescili.

merhabalar,

bu durum aslında sızlerın tıcaret odasıyla, sicille olan iş yogunlugunuzla alakalı ben satıs olmadıgı surece bıldırmıyorum bugune kadar sorun yasamadım masraflar cıddı oranlarda yuksek sube veya satıs yerı,imalathane acmak demek sıfır sırket kurulusuyla nerdeyse aynı tutarda masraf demek bence ımalathanenın sızın adınıza sıcılde gorunmemesının bır sıkıntısı yok ıse (çeşitli standart belgelerı almak gıbı yada sıcıl ıle olan ıslemlerınızın ımalathanede yapılacak ıslerle dogrudan ılıskısının olmaması gıbı) bence gerek yok dıyorum tescılınıe tıcaret sıcıl'e.
 
Üst