İmalathane Tescile Tabi mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan itaclis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi günler arkadaşlar imalathane tescile tabi midir bununla ilgili elinizde bir yasal dayanak varmı ticaret sicil memurları tam emin değil ben olsam yaparım gibi çelişkili cevap veriyorlar. iyi çalışmalar dilerim

Sorunuz açık değil ama farz etmek üzere yanıtlamaya çalışayım belediye sınırları içinde her işletme ve imalathaneler kuşat ve ruhsata tabii dir.Küşat almanın birinci şartı vergi levhasıdır.Vergi levhasıda vergi dairesinden alınır. İmalathanenizi vergi dairesine bildirmek durumundasınız vergi dairesine bildiriken tescilsiz nasıl bildireceksiniz . İmalathanenizin legalitesi açısından belediye (veya özel durumu varsa ilgili birim) vergi dairesi ssk vs yerlere bildirmeniz gerekmektedir bunun içinde tescil ettirmeniz gerekir saygılar

itaclis' Alıntı:
iyi günler arkadaşlar imalathane tescile tabi midir bununla ilgili elinizde bir yasal dayanak varmı ticaret sicil memurları tam emin değil ben olsam yaparım gibi çelişkili cevap veriyorlar. iyi çalışmalar dilerim

VUK .Madde 153, 154, 155 ve 156.

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. tescil derken ticaret sicili tescilinden bahsediyorum. yinede karar alıp ticaret sicilinden tescil ettirmelimiyiz.

biraz karışık oldu ama olayı daha detaylı anlatayım size. şirket merkez ve şubesi olmak üzere 2 işyeri var. şimdi imalathane açmaya karar verdi bu ticaret sicilinden tescile tabimidir yoksa sadece karar alıp vergi dairesine versek olurmu. Depolarda tescile tabi olmadığını biliyorum ama ayni şey imalathanelerde geçerlimi verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ederim