İmza Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSAN123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

NİSAN123

Ziyaretçi
gelir vergisi mükellefi bir şahıs,bugüne kadar hayatı boyunca attığı imzasını değiştirmek istediğini söylüyor.
noterden imza sirküleri çıkartıp,gerekli yerlere verip yeni imzanı kullanabilirsin dedim.
başkaca yapılması gereken birşey varmıdır?

Ynt: İmza Değişikliği

Çok ilginç :)

Soruyu görünce düşündümde.Evet insanın aslında neden bir tane imzası oluyor.Eskiden çocukluktan gelen saçma sapan geneldede ismin baş harfi ile başlıyan karalamadan büyüdükçe insan kurtulmak istesede kurtulamıyor.Bence hangi kuruma hangi imzasını verdiyse o imzası ile işlem yapabilmeli.İmza özgürlüğü istiyoruz :)

Yaptığınız kanımca doğru bir işlem.Eski imzasının bulunduğu kurumlara yeni imzalı sürküleri verirseniz, sorun çıkmayacaktır.Kanımca.

kriminal inceleme gerektiğinde (bu imza benim değil iddiasının araştırılması) yazdığınız harflerden ziyade çizgileriniz inceleniyor. o yüzden harflerin pek önemi olmuyor. ama sıkıntı yaşamamak için imza değiştikçe ilgili yerler bilgilendirilmeli.

ya zaten imzasını değiştiren şahıs, kullandığı eski imzasını inkar etmiyecek,benim değil demiyecek ki . ortada ard niyet yok. sadece değiştirmek istiyorum diyor.herhalde kendine,kendince daha klas bir tarz bulmuş. :D

nisan123 beni yanlış anlamışsınız. bence istediği zaman istediği gibi imza atabilir ama örn bankada hesap açtırmışsa ve imza değiştirmiş ise yeni imzasını bildirmeliki banka görevlisinden "bu imza sizin imzanıza benzemiyor. ödeme yapamam." cevabı ile karşılaşmamalı.

gerçekten çok ilginç..insan neden imzasını değiştirmek ister ki?