İnd.oranlı kdv ithalat kdv

Üyelik
15 Mar 2012
Mesajlar
17
İyi akşamlar
forumda arattım bulamadım ind.oranlı kdv alacağı var ve aylık sürekli alacak birikiyor mahsup yoluyla belli bir yere kadar gerisi alacak kalıyor ve aynı şirket ithalat yapıyor bu alacağı ithalat sırasında oluşan kdv ve gümrük vergisine mahsup edebilirmiyiz.
saygılarla
 
Ynt: ind.oranlı kdv ithalat kdv

kdvk 29/2
2. (5035 sayılı kanunla) Bir vergilendirme döneminde indirilecek katma değer vergisi toplamı, mükellefin vergiye tâbi işlemleri dolayısıyla hesaplanan katma değer vergisi toplamından fazla olduğu takdirde, aradaki fark sonraki dönemlere devrolunur ve iade edilmez. Şu kadar ki, 28 inci madde uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından vergi nispeti indirilen teslim ve hizmetlerle ilgili olup teslim ve hizmetin gerçekleştiği vergilendirme döneminde indirilemeyen ve tutarı Bakanlar Kurulunca tespit edilecek sınırı aşan vergi, bu mükelleflerin vergi ve sosyal sigorta prim borçları ile genel ve katma bütçeli idareler ile belediyelere olan borçlarına ya da döner sermayeli kuruluşlar ile sermayesinin % 51'i veya daha fazlası kamuya ait olan veya özelleştirme kapsamında bulunan işletmelerden temin ettikleri mal ve hizmet bedellerine ilişkin borçlarına mahsuben ödenir. Yılı içinde mahsuben iade edilemeyen vergi nakden iade edilir. Maliye Bakanlığı bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmeye yetkilidir.
 
Ynt: ind.oranlı kdv ithalat kdv

Hocam şimdi bu 2.ay(şubat 2012) çıkan ind.oran vergi farkı alacağı bu ay 3.ay (mart 2012)de yapılan ithalat sırasında oluşan vergiden (kdv ve gümrük vergisi)mahsup edilemezmi tam anlamadım
net söylermisiniz mahsup olurmu olmazmı
saygılarla
 
Ynt: ind.oranlı kdv ithalat kdv

İlgili maddede açıkça vergi ifadesi geçmektedir. Dolayısıyla mahsup isteyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst