İndirilecek Kdv si Olmayan Firmada Mahsup/ İade Talebi

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhabalar...firma tekstil de fason işi yapıyor. geçen ay saadece dikim yaptığı yere kestiği tevkifatlı satşı faturaları var bunun dşında alış faturası ve dolayısı ile indirilecek kdv si yok..indirilecek kdv si olmadığı hallerde sadece hesaplanan kdv si olduğu takdirde faturaları tevkifatlı olarak kestiği için firma yinede iade/mahsup talebinde bulunabilirmi
 
Ynt: indirilecek kdvsi olmayan firmada mahsup/iade talebi

İndirilecek kdv olmaması işletmenin, fason tevkifattan dolayı yüklendiği ve indiremediği kdv olmadığı anlamına gelir. Dolayısıyla herhangi bir iade işlemi de olmaz. İşletmenin bir aylık 100.000 tl işlemi varsa bunun kdv'si 8.000 tl'dir. Toplam 4.000 tl kdv tevkif edilmekte, geri kalan 4.000 tl kdv ise tahsil edilmektedir. İşletmede devreden veya indirilecek kdv olmaması halinde bu işletmenin 4.000 tl ödenecek kdv'si çıkmalıdır.
 
Ynt: İndirilecek Kdv si Olmayan Firmada Mahsup/ İade Talebi

cevabınız için teşekkür ederim..firmanın geçmiş yıllardan gelen yani önceki dönem indirilecek kdv si var, sadece tefkifatlı fatura kestiği ay için yani bu dönem indirilecek kdv için fatura girişi yok. Bu durumda iade söz konusu oluyormu.
 
Ynt: İndirilecek Kdv si Olmayan Firmada Mahsup/ İade Talebi

Sayın Neslisah...

Devreden kdv'niz varsa ve hesaplanan kdv'den fazla ise tabiiki iade alırsınız.
 

Benzer konular

Üst