İndirimli Oran - Kullanılmayan KDV Alacağı...

Kaan Korkmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Ara 2006
Mesajlar
195
Merhaba

Şirket 5 yıldır su sektöründe faaliyette bulunan bir şirket. Dışarıdan hammadde alarak (pet levha) kendi tesislerinde yer altından çıkardığı suyu da kullanıp şişeleme yapıyor ve % 8 KDV oranıyla şişe su satışı yapıyor. Şirketin alımları % 18 oranında olduğundan 200.000 TL civarında KDV'si birikmiş içeride... Şirket şu ana kadar bu KDV'yi kullanma yolunu tercih etmemiş...

Firmanın bu noktadan sonra indirimli orandan doğan KDV alacağını kullanmak için ne yapmamız gerekir ? Daha doğrusu sorumu şöyle düzelteyim... Geçmişte yer alan 200.000 TL'lik bu tutara ilişkin indirilecek KDV listesini hazırlamak imkansıza yakın,evrakların önceki muhasebe firmasında kaybolması eksik olması vs...

Ancak önümüzdeki herhangi bir ayı milad kabul edilerek o tarihten sonra doğacak KDV iadelerini mahsup yoluyla almak mümkün müdür ?
 
Ynt: İndirimli Oran - Kullanılmayan KDV Alacağı...

indirimli orana tabi satışları olan firmalar yılı içinde mahsuben yılından sonra devreden kdv kadar tutarı (2009 için 13.000 istisna) nakten iade hakkına sahiptirler. sizde gerekli evrakları hazırlayarak bu kdv yi nakten / mahsuben iade alabilirsiniz. bu konuda detaylı açıklama kdv 99 seri nolu tebliğde açıklanmıştır.
kolay gelsin.
 
Ynt: İndirimli Oran - Kullanılmayan KDV Alacağı...

1- 2008 yılına ait ilişkin ait olan kısmını önümüzdeki dönemlerde (ağustos-Eylül-Ekim veya Kasım) vereceğiniz kdv beyannamelerinden birinde talep edebilirsiniz.
2- 2009 Dönemi ile ilgili de iade edilmesi gereken indirilebilir kdv tutarınız da 13.000 TL üzerine çıktığı dönemden sonraki aylardan itibaren her ay için ayrı ayrı dosya hazırlamak suretiyle mahsuben iade talebinde bulanabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst