İndirimli Orana Tabi İşlemlerde Kdv İadesi

  • Konbuyu başlatan oktaykarakoc
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O

oktaykarakoc

Ziyaretçi
bir mükellefimizin 2004 yılında yapmış olduğu finansal kiralama satışları ile ilgili iade işlemlerinde hangi yolları izlememiz gerekir.bildiğim kadarıyla en geç 2005 kasım dönemi kdv beyannamesinde bunu bildirmemiz ve iade talebinde bulunmamız gerekiyor.bir de düzenlememiz gereken bir liste var.bu listeyi vergi dairesinden aldık.fakat mükellefimizin 2004 ağustos döneminde kdv ödemesi çıktı.ödeme olduğu anda iade alacağı sıfırlanır diye biliyorum.bilgisi olan arkadaşlar ne yapmamız gerektiği konusunda yardımcı olurlarsa çok seviniriz.teşekkürler
 
sağolun

valla çok yardımcı oldunuz sağolun yaaa
 
Merhaba,
Sayın Oktay Karakoç, konuyla ilgili olarak 74 ve 76 seri no'lu KDV Genel Tebliğlerini okursanız oldukça açık bir ifadeyle kaleme alınmışlar. Eğer herhangi bir dönemde ödenecek KDV çıktıysa iade hakkınız bulunmamaktadır. Eğer ödenecek KDV çıkmamış olsaydı iade talebinde bulunduğunuz döneme kadar verdiğiniz tüm ayların beyannameleri göz önüne alınacak, tümünde indirimli orana tabi işleme ait KDV tutarından fazla ise indirimli orana tabi işleme ait KDV kadar, aksi takdirde aradaki dönemlerden en düşük devreden KDV kadar iade hakkınız olacaktı.

Zaten doğru olanda budur çünkü eğer herhangi bir dönemde ödenecek KDV çıktıysa zaten indirimli orana tabi işleme ait KDV zaten beyanname üzerinde indirilmiş demektir.

Not : Yazmış olduğunuz ikinci mesaj hiç hoş değil. Forum üyelerinin Pazar günü foruma girip soruları okumak ve cevaplamak, ilgii mevzuata ulaşmak gibi bir zorunlulukları ve belki olanakları yoktur. Biliyorsunuz forumumuz gönüllülük esasına göre işlemektedir. Arkadaşlarımız gayet güzel bir şekilde bilgilerini paylaşmakta, başkalarınının belki ulaşamadığı mevzuatlara ulaşmakta ve forumda paylaşmaktadır.
 
TEŞEKKÜR EDERİM.

sayın Tamer Başkan.İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.Son paragrafta yazdıklarınıza cevap vermek istemiyorum.Polemik çıkar.Keşke o paragrafı yazmadan önce, foruma benden sonra verilen mesajlarn görüntülenme ve cevaplanma sayılarna baksaydnz.O zaman bana hak verirdiniz herhalde.Son olarak, yap itibariyle kolay sinirlenen bir insan olduğumuda belirtmek isterim.tekrar teşekkürler.hoşçakalın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer konular

Üst