İngilizce mi Meslekte Kendini Geliştirmek mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kepen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İngilizce mi Meslekte Kendini Geliştirmek mi?

İngilizceyi neden öğrenemiyoruz çünkü çok zor hele belli bi yaştan sonra dahada zor
Çünkü bakıyorum işyerinde çalışan muhasebe sorumluları rutin işleri yapıyorlar takıldıkları yerde de varsa ymm aranıyor veya smmm zaten farklı işler her zaman çıkmıyor
Bu arada umarım öğrenebilirsiniz

valla hiç zannetmiyorum ama bi deneyeceğim yine..

kursada gittim, tell me more setide aldım.. yinede akıcı bir dille konuşamıyorum.. Okuduğumu anlıyorumda, konuşmada herkes harfleri yiyerek konuştuğundan; anlamada telaffuz açısından zayıfım :)

Bende aynı durumdayım ama bu sefer inat ettim 5 yılda geçse bırakmayacağım çok kararlıyım ve kendime bir süre koymuyorum kendimi strese sokmamak için bakalım ne olacak
3-4 ay sonra türkçe tv den vazgeçeceğim sadece ingilizce kanal izleyeceğim bakalım sonucunu göreceğim
İnşallah çözeriz bu bela ingilizceyi :)

cnbc-e, e2 kanallarını tavsiye ederim, arasıra bbc yede bakacağım.
inşallah ingilizceyi sökeriz. :)

CNBC VE E2 zor çünkü kelimeler yuvarlayarak konuşuyorlar daha çok ingiliz ingilizcesi bbc yada olursa japonların ingilizce kanalları ilk başta düşünüyorum

muhasebeyi bi kaç ayda öğreniyosun maşallah! 3 ay sonrada mali rapor, IFRS rapor ,SPK rapor çıkarırsın heralde.
3-5 ayda İngiltere Hyde Park ta takıl sökün edersin ingilizceyi ;neden canınızı sıkıyosunuz arkadaşlar.

Aslında gramerim iyi benim, ama sadece gramer yetmiyor, kelime ezberleme konusunda da sıkıntım var.

Bir kişi anlamadığı bir TV yi açıp anlamadığı konuşmaları izleyerek nasıl ingilizce öğrenebilir ?Başımıza sihirli değnekmi dokunacak nasıl olacak bu iş ?Tabiki bu şekilde birşey öğrenilemez.
Eline 5 satırlık metin al 3,4 gün oku bilmediğin kelimeleri çıkar sözlükten öğren kullanımını, ,metni anla ,ezberle,bbc,cnn de o 5 satırı duyarsan belki anlarsın yine anlayamazsın tamamını ,kaçırdığın yerler olur.

İngilizceyi okuyup yazıp anlamak istiyorsan kalite kurslara gidip hergün tekrar gerekli,konuşmak istiyosan yurtdışında Türklerin yaşamadığı yerde yaşamalısın en az 2 sene.Bu iki senede sosyal biriysen biraz konuşman akıcılık kazanır,mesleki terminoloji,farklı uzmanlık alanlarındaki Jargon u tabiki anlamayabilirsin,sosyal değilsen benim adım Ahmet yaşım 30 dersin akıcı şekilde.

kursa gittiğimde kurallarıyla öğretiyorlar, eğer dediğiniz gibi türklerin olmadığı bir yerde 2 sene kalırsamda ingilizceyi tarzanca şeklinde öğrenirim.. hangisi doğru bilemiyorum, kurallı mı? kuralsız mı?

aslında ingilizceyi öğrenemememin tek sebebi; ingilizce anlayıp, konuşup, yazarken ilk türkçesini aklıma getiriyorum. Bundan vazgeçemedim, bu yüzdem kalıpları oturtamıyorum.
yani karşımdaki insan bana bir cümle söylediğinde, yada soru sorduğunda ilk onun türkçesini anlamaya çalışıyorum. Halbuki ingilizce öğrenimde bunu yasaklıyorlar.
Aslında bir dili konuşan bir bireyin, 2.ci bir dili konuşamamasının hiçbir nedeni yok.. bana göre var işte.. ben sadece ingilizce değil, bugün fransızcada, ispanyolcada öğrenmeye kalksam, yine cümle kurarken, konuşurken ilk Türkçelerini aklıma getiririm.
Bundan vazgeçmediğim sürece ben ingilizceyi öğrenemiyeceğim sanırım.. aynı şekilde gitar çalmayıda öğrenmek istiyorum onuda çalamıyorum..

2 sene kalmak derken; burda en azından advance veya upper intermediate seviyesinde kaliteli bir kursu tammalayıp gitmeyi kasdediyorum.

merak etmeyin ingilizler başka boyutta yaşamıyolar,onlarda duyularıyla yaşıyorlar,
"yağmurda yürüyorum "düşüncesini cümleye çevirirken matrix hesaplaması yapmıyorlar,ingiliz gibi düşünüp cümle kurmak ne demek ?40 sene Türk gibi düşünüpü 41.sene hadi ingiliz gibi düşünüp konuşalım demek bana anlamsız geliyor.Nasıl düşünüyosan öyle cümle kur ya bağlacın ya edatın eksik olur en fazla

İngilizce mi Meslekte Kendini Geliştirmek mi
her ikisi de,