İnşaat dosyasının kapatılması

Üyelik
10 Ocak 2008
Mesajlar
81
Konum
muğla
inşaat bitiş süresi:25,05,2010
belediyeden borcu yoktur yazısı almak için sgk ya yazılan dilekçe tarihi:04,06,2010
ama
dilekçeyi sgk yarın vereceğiz.

sgk dan borcu yoktur yazısı alabilmek için geç kalınmış bi durum var mı???
 
Ynt: İnşaat dosyasının kapatılması

Sn.Kayalı,

İnşaatın bitim tarihinden itibaren 30 gün içinde dosyanızın kapatılması için ilgili kuruma başvurarark taşeron iseniz dosyanızı kapatmalısınız. Ve taşeron olarak borcunuz olmadığına ilişkin belgeyi kurumdan alabilirsiniz. Ancak bu işbitirme belgesi yerine geçmemektedir. Ve işverene karşı asgari işçilik eksikliği dolayısı ile doğacak varsa sözleşmenizden kaynaklanan sorumluluğunuzu ortadan kaldırmayacaktır.

İş bitirme anlamında inşaatın yekün olarak tamamlanması nı müteakip işveren tarafından kurumdan ilişiksizlik belgesi talep edilecek. Kurumun belediyeden talep ettiği işin belediyede tamamlandığı denetim dosyasının kapandığı, inşaat ruhsatı, metrekare ve kullanım alanları vs. gibi bilgiler bağlı bulunulan belediyeden alınarak Asgari işçilik hesabı sonrası bir eksik bulunamaz ise belge verilecektir. Bunun sonrasında belediyeye iskan müracatı yapmanızda bir engel kalmamaktadır.

İyi çalışmalar,
S.Genç
 
Ynt: İnşaat dosyasının kapatılması

Ben inşaat dosyasının kapanması için SGK'ya dilekçe vereceğim. Bu konuda yardımcı olur musunuz ? Bu arada dilekçeye ek olarak birşey verecek miyiz ?

Syg.
 
Ynt: İnşaat dosyasının kapatılması

sayın zeyd_kuscuoglu35

dosyanızla ilgili bilgi vermemişsiniz serhan genç taşeronlarda dahil olmak üzere sıralamayı yazmış 30 gün içinde dilekçenizi vermeniz gerekmektedir.
 
Ynt: İnşaat dosyasının kapatılması

Selamlar, yapı denetim firmasından iş bitirme tutanagı form 9 adında 4.11.2011 de bina insaatı %100 tamamlandı diye yazı alınmıs ve belediyeye verilmiş. Simdi belediyeye iskan icin basvurulacak.
Bina insaatında calısan sigortalıları 25 kasım 2011 de işten cıkısını yaptıgımızda ve sgk ya insaat işinin 25.11.2011 de bittigine dair dilekce versek ilisiksizlik yazısı icin bina tamamlanma tarihi ile işçilerin işten cıkıs tarihlerindeki farklılık nedeniyle problem olur mu ?
 

Benzer konular

Üst