personel maaş programı

İnşaat SSK-Belediye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bu işin prosedürünü hiç bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

Özel bina inşaatımız bitti, iskan almak istiyoruz, bunun için de önce ssk'dan ilişiksizlik belgesi lazım
İlişiksizlik belgesini almak için de aynı gün içinde belediyeye ve ssk'ya işi bitirdik diye dilekçe vermek gerekiyor diye okudum
Bu işin sırası, yöntemi ve dilekçelere eklenecek evraklar nelerdir?

Yani belediyeye 2 cümle olarak şu ada parseldeki inşaatı bitirdik diye dilekçe verince, bana ssk'ya götürmem için bir belge mi veriyorlar? Yoksa ssk-belediye kendi mi yazışıyor?
Ya da ssk belediyeden bu belgeyi almadan evraklarımı (bildirgeler-ödeme makbuzları) kabul ediyor mu?

Ynt: İnşaat SSK-Belediye

işinizin bittiğini dilekçe ile sgk ya bildiriyorsunuz.
Daha sonra belediye yapı kullanma izin belgesi almak için başvuruyorsunuz.
Belediyeden Sgk ve Vergi dairesine için belge verilecek.
Sgk da, işçiliğiniz tutuyorsa ilişiksizlik yazısını size verecekler.
Vergi Dairesinede ilgili yazıya istinaden ve belge de gösterilen ( yapı kullanma izni alıncak toplam m2) değerler üzerinden hesaplanan harç yatırılacak ve size belediyeye verilmek üzere belge verilecek.

belediyeye vereceğim dilekçe ekine bir şey ekleyecek miyim?
sadece şu ada şu parselde yaptığımız inşaatı bitirdik mi yazacağım?

sn. burus

Belediyeye vereceğiniz dilekçede ssk lı son işçinin çıkış tarihini inşaatın bitiş tarihi olarak yazacaksınız. Aynı şekilde ssk dan ilişiksizlik (borcu yoktur) belgesi almak içinde son işçinin çıkış tarihini inşaatın bitiş tarihi yazıp ilişiksizlik belgesini alacaksınız. Belediyeye yazdığınız dilekçenin üzerinde belediye sizi vergi dairesi, ptt, kadastro, sağlık ocağı, sivil savunma, emlak, çtv, vb kurum ve brimlere yönlendirecek burdaki işlemleri halletikten sonra iskan ruhsatını alabileceksiniz. Zahmetli bir koşuşturmaca ama olmayan bir şey değil.

kolay gelsin