İnsan Kaynakları Departmanı Ve İşlemleri

Üyelik
21 Ağu 2013
Mesajlar
55
Konum
bursa
SN: ARKADAŞLAR
Muhasebe departmanında stajımda dahil 15 senelik deneyimim bulunup her şeyini artık gözüm kapalı yapıyorum. İnsan kaynaklarını ise stajdayken firmamızda bir büyüğümüz 10 yıl önce göstermişti. O andan sonra bünyemizde insan kaynakları olduğu için sadece tahakkuk kaydı için bordroyu alıp manuel işliyordum. Bu gün patron odasına çağırdı.Artık bu insan kaynaklarının da işlemlerini sen yapacaksın dedi. Şu anda malum piyasanın durumunu biliyorsunuz. Ben de sesimi çıkaramayıp tamam dedim. Fakat ilgilenmediğim için insan kaynakları işlemlerini zamanla unutmuşum gibi geliyor bana.Sizden ricam bordro nasıl yapıyorduk Ay içinde ssk bildirgeleri eksik gün karakola bidirim vb diğer belgeler neler ve bunların veriliş tarihlerini kısaca hatırlatmak için yardımcı olmanızı rica ederim Herkese şimdiden çok teşekkürler
 
Eksik Gün Bildirimi kalktı. İnşallah bir dahada geri gelmez.
Her ayın sonuna doğru o ayın bordro puantaj çalışmasını yapıp, bordroyu hazır hale getirmeniz lazım ki maaşları vs.. sıkıntı çekmeden ödeyebilesiniz.
Takip eden ayın 23 üne kadar o ayın aylık prim hizmet belgesini sgk e bildirge ekranından onaylamanız lazım. Sgk ödemesinide takip eden ayın sonuna
kadar yapmanız lazım. Karakol bildirimi otellerde olur diye biliyorum. Onun dışındaki sektörlerin bu konuda yapacağı birşey olduğunu sanmıyorum.
Özetle bordro yaparken, eksik günü olanlara, istirahat raporu olabilir, ücretsiz izin olabilir, doğum izni olabilir, tutukluluk hali olabilir, kısmi süreli çalışma vb... olabilir. Avans veya BES kesintisi, prim, ikramiye gibi ek kazançlara dikkat etmeniz lazım.
Belkide örnek vermeye çalıştıklarımın çoğu yoktur bile... O zaman işiniz dahada rahat olur kanaatindeyim.
İstirahat raporlarınıda, en geç istirahatin bittiği tarihi takip eden ayın 23 üne kadar onaylamanız gerekiyor.
 

Benzer konular

Üst