Ynt: İnternet sitesi açma zorunluluğu
kemalforum ' Alıntı:
01.07.2012
her şirket kendi internet sitesini kullanacak.
grup firması olması farketmez.
Sayın Kemal bey,
Muhasebeci değilim pek ilgilendiğim bir alan değil ancak merak ettiğimden şöyle bir YTTK yı biraz inceledim.
Özellikle ;
"YENİ TTK?ya göre; Her sermaye şirketi bir internet sitesi açmak, şirketin
internet sitesi zaten mevcutsa bu sitenin belli bir bölümünü aşağıdaki
hususların yayımlanmasına özgülemek zorundadır."
Kısmı biraz ucu açık ve yorumlara neden olacak şekilde kalmış.
"İnternet sitesi" terimi ile kast edilen nedir ?
Domaini ve hostingi şirkete ait bir siteden mi bahsediliyor ? Elde ettiğim son verilere göre Türkiye' de 98.191 anonim şirket, 744.001 limited şirketi mevcut eğer her şirket kendi adına göre domain almak zorundaysa ki artık imkansız domain bulamayan şirketler ne olacak ?
Kemal Bey, malumunuz aynı domain altında fakat bölümlere ayrılarak oluşturulan internet siteleri ve bu hizmeti sağlayan siteler mevcuttur. Örneğin ;
www.123456.com böyle bir internet sitesi olsun bu site kullanıcılarına
www.123456.com/alomaliye alt domainini verip içeriğini ve şeklini tamamen kendi istekleri dogrultusunda ve güvenli bir şekilde hazırlama imkanı sunuyor. Sormak istediğim
www.123456.com/alomaliye bir internet sitesi değilmidir ?
YTTK da internet sitesi denilmiş içi boş bırakılmış yani uzantısının ne olacağı (.com,.biz,.com.tr,.org.tr) bile belirtilmemiş.
Sayın Kemal bey, benim anladığım YTTK diyor ki ; "sitenin belli bir bölümünü aşağıdaki hususların yayımlanmasına özgülemek zorundadır."
Yani sitenin domaini, uzantısı, şekli şemali beni ilgilendirmez istediğim şirketin şeffaflığını sağlayacak benim istediğim bilgilerin düzenli olarak orada yayınlanması ve insanların her an her yerden ulaşabilmesi bu şartları yerine getireceksin ve o adreside şirket yazışmalarında belirteceksin.
Benim bilmediğim başka bir mevzuat varsa beni aydınlatırsanız sevinirim. Aksi halde web tasarım şirketleri şuanda insanları korkutacak "olmazsa olmaz" şeklinde açıklamalar ile yüklü miktardaki paraları şirket sahiplerinden temin etmenin arayışı içine girmişler bile.
Saygılarımla