İnternet Sitesi Ücretli Üyelik - Vergi Boyutu

Üyelik
9 Şub 2016
Mesajlar
5
Konum
izmir
BİR İNTERNET SİTESİ KURMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ÜYELİKLER ÜCRETLİ OLACAK.ÜYELER SİTEYE ÜYE KAZANDIRDIKÇA PARA KAZANACAK.ELDE EDECEGİMİZ KAZANCDAN DOLAYI NASIL VERGİLENDİRİLİRİM? BİR ŞİRKET AÇARAK MI ŞAHIS İŞLETMESİ OLARAK MI KURSAM DAHA AVANTAJLI OLURUM?KREDİ CEKEREK İŞİ KURMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÇEKMİŞ OLDUGUM KREDİ VERGİ MATRAHI HESAPLANIRKEN GİDER OLARAK DEGERLENDİRİLİR Mİ?ÜYELERE ÖDÜL KAMPANYALAR OLACAK BUNLAR DA VERGININ TESPITINDE GIDER OLARAK DEGERLENDIRILIR MI? BİLGİSİ OLAN VARSA BİRAZ AYDINLATIRSA COK SEVİNİRİM. GÜNLERDİR BU İŞİN İÇİNDEN CIKAMADIM ZİRA :( :eek::eek:
 
Duygu hanım,
En yakınınızdaki bir meslektaşım Mali Müşavire gidip yüzyüze danışın gerekli hizmeti alın derim.
 
tesekkur edıyorum sadece danısmanlık yapıyolar mı malı musavırler ortalama danısmanlık ucretlerı hakkında bılgınız var mı acaba :)
 
Siz sadece para karşılığı üye yapacaksanız ve yeni üye size ek üye kazandırdıkça ona ödeme yapmayı düşünüyorsanız başkaca alım/satım işleri olmayacaksa yapacağınız iş yasal değildir.
 
hayır sadece bundan ıbaret olmayyacak kı yasal olmayan bı ıse gırısecek olsak vergısını dusunmezdık zaten :)
 
:) dogrudur ancak projeyi detaylarıyla arastırdık kı ben bır hukuk ogrencısı olarak yasalarca uygun olan bir projeyı hayata gecirmeye calısıyorum. tessekkur edıyorum bılgılendırdıgınız ıcın :)
 
Üst