İnternet Üzerinden Yapılan Satışlarda E-arşiv Süreci

Üyelik
29 Haz 2009
Mesajlar
83
Konum
İZMİR
İyi çalışmalar, mutlu seneler.

Yeni sene itibari ile mükellefimiz internet üzerinden (1. Sınıf) satış yapacak. E arşiv sistemini kullanmayı düşünüyor. İlk defa yapacağımız bir işlem olacağı için kafamdaki bir kaç soru işaretini sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle vergi kaydı oluşturulduktan sonra mükellef mali mühür alacak ve ilgili portaldan e-arşiv faturasını kesecek ve satış yaptığı kimselere mail yoluyla ulaştıracak. Biz bu e-arşiv faturasını ve mükellefin diğer alış ve gider faturalarını programımıza normal bir biçimde işleyip ilgili aylarda kdv muhtasar ve geçici beyannamemizi vereceğiz. Peki bu sürecin bundan sonrası nasıl işleyecek. E-defter kısmı ile ilgili ne yapacağız ?

Teşekkürler..
 
E-ft/E-arşiv geçince e-df zorunlu olmaktadır. Ayrıca GİB portalda kesilebilecek ft adet kısıtlaması bulunmaktadır.
 
E-arşive geçmek için, e-fatura mükellefi olmak durumunda. E-arşiv mükelleflerine e- defter zorunluluğu yok. E-defter şartlarına uyuyorsa olacak, şartlar sağlanmıyorsa e-defter mükellefi olmak zorunda değil.
 
E defter şartlarına uymuyor. İhtiyari olarak seçti mükellef, e-arşiv faturayı.

Anladığım kadarıyla normal kebir envanter ve yevmiye defteri tastik edip yıl içerisinde kesilen e arşiv faturalarını ve diğer alış/gider faturalarını sistemimize işleyerek dönem sonunda da normal şekilde deftere aktaracağız. Cevaplar için çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:
E defter şartlarına uymuyor. İhtiyari olarak seçti mükellef, e-arşiv faturayı.

Anladığım kadarıyla normal kebir-bilanço ve yevmiye defteri tastik edip yıl içerisinde kesilen e arşiv faturalarını ve diğer alış/gider faturalarını sistemimize işleyerek dönem sonunda da normal şekilde deftere aktaracağız. Cevaplar için çok teşekkürler.

Bir sonra ki ayın 15 ine kadar satış faturalarının gib e rapor edilmesi lazım entegratör tarafından. bunu atlamayın her entegratör yapmayabilir.
 
Üst