İnternetten Satış

Üyelik
28 Şub 2016
Mesajlar
2
Konum
Bursa
Merhaba,

E-Ticaret sitesi kurmak istiyorum. Satışlarımda fiş/fatura hangisini kesmeliyim?
 
Son düzenleme:
Merhaba,

E-Ticaret sitesi kurmak istiyorum. Satışlarımda fiş/fatura hangisini kesmeliyim?

Sayın hkapan,

Sorunuz askıda kladıgı için cevaplamak ve forum sayfasında cevaplanmayan soru kalmaması mantığı ile sorunuzu cevaplıyoruz.

e-ticaret sistemi kurmak isteyen forum sayfasından 100 lerce soru ve cevaplanan sonunda belki kurulamamış nice hayaller mevcut.
e-ticaret sistemi kurmak istediginize göre dışarıdan mali müşavir destekli (profesyonel beyinlerden) ilerleyecegini düşünüyorum,daha önemlisi ilgili platform yerine dışarıdan birlikte takipdelik olacak şekilde mali müşavir ile ilerlemeniz menfaatiniz açısından sağlıklı olacaktır. Şimdi sorunuza cevap vermiş olsak sistemi kurmuş ve tüm ticari işlemleriniz bitmişmi olacak ? sistemi kurmanız sadece fiş/faturamı kesmeliyim (yada mali yapınız sadece bu soru üzerinemi kurulmuş olacaktır) mi olacaktır tabiikide hayır.

Sorunuza çok kısa bir cevap olsun internet üzerinden mal hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler (gelir tablosundaki hangi hesapların olduğunu söylemek istemiyorum sanırım herkes biliyordur)en geç 01.01.2016 tarihine kadar e arşiv uygulamasına geçmek zorundadır.Kapsam dışında kalan isteyen olarak e arşiv kullanmak isteyen mükellefler e arşiv uygulaması ile faturalarını elektronik ortamda düzenleyebilirler.Yani faturanızı e-arşiv yani elektronik fatura olarak düzenlemeniz gerekirki zaten e-ticaret internetten satış yapacagınız için zaten şart. (şimdi gördünüz sanırım sorunuzun cevabı mali müşavir desteksiz olamıyacagını)

Bu durumda forumda bulunan üyelerde bilgi amaçlı sunuyorum.e-arşiv uygulamasını yukarıda belirttiğim hadlere ulaşan mükellefler haricinde isteyen mükellefde e-arşiv uygulamasını kullanabilir.

uygulamadan yaralanacak mükellefler 397 sıra numaralı VUKGT ile e-fatura uygulamasına kayıtlı olmaları şartı aranmaktadır.
 
Üst