İrsaliye

ERAYERAY

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Ocak 2008
Mesajlar
197
Konum
gaziantep
kolay gelsin arkadaşlar.
müsterimiz olan bir firmaya mal yolladık.bu firmanın vergi numarası değişmiş.bizde kestiğimiz irsaliyede sehven eski vergi numarasını yazdık.maliye de yolda aracı kontrol etmiş ve irsalyenin birini almış.
benim sormak istediğim ise nasıl bir cezaya muhatap olabiliriz?nasıl bir yol izlemeliyiz.?
 
Ynt: irsaliye

Muhtemelen II. derece usulsüzlük cezası kesilecektir. 352/II-7
 
Ynt: İrsaliye

Maliye irsaliyeyi sırf numarayı yanlış yazdın diye mi almış ?
Yolun ortasında nereden biliyormuş numaranın yanlış olduğunu ?
 
Ynt: İrsaliye

Merhaba

Yolda yapılan rutin maliye denetimleri sonucu pek tabi ki irsaliyesiz taşınan mallar için tutanak düzenlendiği gibi, V.U.K. uygun tanzim edilmiş irsaliye ile taşınan mallar için de 1 nüsha irsaliye maliye yol denetimince alıkonabilir bu doğal ve olması gerekn, zaten yola çıkan araçlar için 2 nüsha sevk irsaliyesi düzenlenmesininde sebebi bu,
şimdi sizin durumunuza bakacak olursak sanırım vergi numarasına dikkat etmeyeceklerdir, önemli olan taşınan emtianın cins ve miktarının doğru olması,pek tabi ki müşteri verigi numarasının doğru olarak yazılmasından siz sorumlusunuz, fakat kaç kişi bu konuda bulunup,ceza almış ona bakmak gerek,bence pek takılmayın derim,
yukarıda işaret ettiğimiz üzere biz cins ve miktarda yani terazide hassas olalım zaten faturamızı tanzim ettiğimiz zaman karşı mükellefin vergi numarası düzeltilecektir.
 
Ynt: İrsaliye

Olaki vd tarafından bu irs. ft kestiniz mi diye örn istendi ve örneği alan irs. v.no ile ft v.no farklı olduğunu gördü işte o zaman ceza kesilme ihtimali var.
 
Ynt: İrsaliye

sn erayeray,

firmanın vergi numarası nasıl değişir.

firma değişmiştir. siz kime irsaliye kestiyseniz ona fatura kesin sorun olmaz.

saygılarımla
 

Benzer konular

Üst