İrsaliyeli Fatura

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan figo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

figo

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Ağu 2006
Mesajlar
560
irsaliyeli fatura kullanan araçla gezici olarak toptan meşrubat satışı yapan mükellef mallarını satmaya çıktığında ( ne kadar satacağı belli değil) irsaliyeli faturasını nasıl düzenleyecek... örneğin 100 koli x meşrubatını satmak üzere araca yükleyip servise çıktı ve hiç satamadan deposuna geri döndü. irsaliyeli faturasını nasıl kullanacak?
 
Ynt: irsaliyeli fatura

İrsaliyeli ft değil ayrı ayrı irsaliye ve ft kullansa daha iyi olur. İrs. "muh.müş." yazıp araca yüklediklerini yazar sattıkça bu irs atıfta bulunarak anında ft keser.
 
Ynt: irsaliyeli fatura

173 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
...
a) Alıcıların kimler olacağı ve ne miktarda mal alacakları belli olmayan ve alıcılara iş yerlerinde teslim edilmek üzere, satıcı tarafından kendi nakil vasıtası ile mal gönderilmesi halinde; nakil vasıtasına yüklenen tüın mallar için tek bir sevk irsaliyesi düzenlenmesi ve düzenlenen sevk irsaliyesinin müşterinin adı ve adresi bölümüne "Muhtelif Müşteriler" ibaresi ile nakil vasıtasının plaka numarası ve sürücünün veya araçta bulunan satışa yetkili kimsenin. adının yazılması mümkündür. Bu tür sevk irsaliyesi ile alıcılara gönderilen ve alıcının talep ettiği miktarda teslim edilen malların faturaları malın teslimi anında düzenlenecek ve bu faturalara sevk irsaliyeşinin numarası kayıt edilecektir. Ayrıca, her satış için sevk irsaliyesi düzenlenmeyccek, ancak, faturaya işyerinde teslim edildiğine ilişkin şerh verilecektir.
...
_________________________________________________
 
Ynt: İrsaliyeli Fatura

cevaplarınız için teşekkür ederim bunları daha önceden araştırıp buldum fakat benim sorunum toptancı sadece irsaliyeli fatura kullanıyorsa ne yapmalı. sevk irsaliyesi ve faturası ayrı cilt değil???
 
Ynt: İrsaliyeli Fatura

Matbaaya veya notere gidip ft ve irsaliye yaptıracak.
 
Ynt: İrsaliyeli Fatura

merhaba herkese kolay gelsin benim size sormak istediğim bir konu var biz bir ekmek fırını açtık ekmek satışı için bir de şube açtık biz bu şubeye gönderdiğimiz ekmekler için sadece sevk irsaliyesi mi düzenlemeliyiz yoksa kendi kendimize faturamı kesmeliyiz
 
Ynt: İrsaliyeli Fatura

Eğer merkez ve şube için ayrı ayrı defter tasdiğiniz yoksa ve ayrı ayrı muhasebe tutmuyorsanız. Kendi kendinize fatura kesmeyeceksiniz. Merkezden şubeye ekmek sevkiyatında sadece irsaliye düzenleyeceksiniz ve İrsaliyede şubenizin adresini yazacaksınız. Ayrıca fatura kesmenize gerek yoktur.
 
Ynt: İrsaliyeli Fatura

Bir şey daha sormak istiyorum gün içerisinde en az 3 veya4 defa şubeye ekmek götürüyoruz bunun için gün sonunda tek irsaliye düzenlenebilirmi
 
Ynt: İrsaliyeli Fatura

Adı üzerinde sevk için düzenleniyor. Her sevk işlemi için ayrı ayrı kesmelisiniz. Olası yol denetiminde aracınız durdurulur ve irs olmaz ise veya irs miktar ile araçtaki miktar tutmaz ise öuc yersiniz.
 
Üst