İrsaliyeli Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tkank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tkank

Katkı Sunan Üye
konsinye malları irsaliyeli fatura ile bedelsiz yazıp gonderebılırmıyız.

Ynt: irsaliyeli fatura

İrs.Ft kullanırsanız konsinye olmaz.

bize gelen bi çok irsaliyeli faturanın üzerinde karteladır bedelsizdir diye not var.
irsaliyeli fatura kullanan firmalar irsaliyeli faturayı irsaliye olarak kullanabılırlermi

Adı üzerinde irs.ft ayrı ayrı kullanılan irsaliye ve ft birleşmiş halidir. İrs.Ft düzenlendiğinde hem irs hemde ft kesilmiş olur.

hasan bey konsiyine başka bişey konsiyine mal irsaliyeli fatura ile sevk edilemez edilirse daha sonra nasıl fatura edilecek

Konsinye malları bedelsiz gönderebilirmiyiz diyor soruda üstadım bende o sekilde cvp werdim kanunda irsaliyelifaturayla bedelsiz mal gönderilemez die birsey varsa bende bilgilenmek isterim?

Ynt: İrsaliyeli Fatura

Konsinyenin ne olduğunu biliyor musunuz?

Aslında mal benim ama ben baskasına satılam üzere gönderiyorum ve o satıyor bole bi soruyu neden sordunuz anlamıs degilim artık yorum yapmayacagım hepinizden özür dilerim ok..

Hasan bey,
Mal sizinse bu malı karşı tarafa satsın diye görderiyorsanız konsinye olur irsaliyeyle gönderir daha sonra sattığında faturalandırırsınız.Ancak bedelsiz mal gönderiyorsanız bunun Sn.TURKO nunda değindiği gibi konsinyeyle alakası olmayıp direk pazarlama gideri olarak kabul edilir ve irsaliyeyle değil İrsaliyeli fatura yada İrsaliye ve fatura ayrı ayrı düzenlenmek suretiyle kesinlikle gerekli kayıtlar yapılmalıdır.

İrsaliyeli Fatura genelde taşıttırılan malların, satışa konu olan mallardır. Bu nedenle, Konsinye Satış ve benzeri durumlardan satışa konu olmayan mal teslimlerinde (işlenmek üzere gelen ve işlenmiş olarak işçilik faturası ile malın sahibine gönderilen malın kendisi ve işçilik faturası) irsaliyeli fatura düzenlenmemeli. Bunun yerine 232 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yapılan düzenlemeye göre .....Mükellefler aynı zamanda irsaliyeli fatura ve sevk irsaliyesini ayrı ayrı kullanma hakkı da tanımıştır..... Buna göre satışa konu olmayan mal sevkiyatlarında Sadece Sevk irsaliyesi kullanmaları yapılan düzenlemeye uygun olacaktır.