fonradar

İrtibat Bürosu

gurdal67

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Eyl 2006
Mesajlar
355
yabancı bir firma türkiyede bir "irtibat bürosu" açmak istemektedir. bu konuda yapılan işlemler ve vergilendirme nasıl olur?
 
Yurtdışında kurulu şirketlerin Türkiye’de ilk şubelerini açmaları
MADDE 8- (1) Yurtdışında kurulu şirketlerin Türkiye’de ilk şubelerini açmaları Kurulun iznine tabidir.

(2) Yurtdışında kurulu bir şirketin Türkiye’de ilk şubesini açabilmesi için;

a) Türkiye için ayırdığı sermaye miktarının bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (b) bendinde belirtilen tutardan az olmaması,

b) Türkiye’deki faaliyet konusuyla ilgili olarak kurulu olduğu ülkede en az üç yıldır faaliyet gösteriyor olması,

c) Yönetici olarak atanacak kişinin bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinde belirtilen genel müdürde aranan şartları taşıması

zorunludur.

(3) Yurtdışında kurulu şirketlerin Türkiye’de ilk şubelerini açabilmeleri için EK 3’te yer alan belgelerle Kuruma başvurulması gerekmektedir. Kurum gerekli göreceği ilave bilgi ve belgeleri talep etmeye yetkilidir.

(4) Bu şirketlerce ilk şube dışında şube açılması, yurtiçinde şube açılmasıyla aynı esas ve usullere tabidir. Ancak, bu halde şubelerden birinin merkez şube olarak tespit edilerek Kuruma bildirilmesi şarttır.

iyi çalışmalar...
 
sn muhasebeci ilgine teşekkür ederim ..ama benim sorum "irtibat bürosuyla" ilgili..şube konusu daha başka..
 
...

ticari faaliyette bulunmamak ve hazineden izin almak şartı ile 3 yıl süreli irtibat bürosu açılabilir. 3'er yılı aşmamak şartı ile bu süreler uzatılabilir. çalışanların ücretleri yurt dışından döviz olarak ödenmesi şartı ile gv den muaftır.
 

Benzer konular

Üst