fonradar

İş Akdinin Feshi İhtarnamesinin Muhtara Teslimi

islm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
4 Nis 2013
Mesajlar
544
Konum
Kocaeli
İyi çalışmalar,
Devamsızlık yapan bir personele noterden ihtarname gönderdik. Gönderi takibini incelediğimde tebligat kanunu 21.maddeye göre muhtara teslim edilmiştir yazıyor. Tebliğ tarihini tespit etmek için tebligat kanunu incelediğim de işin içinden çıkamadım. Aşağıda bir mahkeme kararından alıntı yaptım.

"Bu itibarla; Tüzüğün 28.maddesinde öngörülen şekilde ve maddede belirtilen kişilere sorularak imzaları da alınmak suretiyle, şayet imzadan çekinmeleri halinde bu husus da belirtilerek; muhatabın adreste geçici olarak bulunmama sebebi ve tevziat saatlerinden sonra geleceği "tevsik edilmeden", Tebligat Kanunu'nun 21.maddesine göre yapılan tebligat işlemi geçersizdir. Zira bu belgeleme işlemi, devamı işlemleri belirlemesi yanında muamelenin doğru olup olmadığına karar verilmesi yönünden yardımcı olacak ve tebliği isteyen makam ve hakimin denetimini sağlayacaktır."

"21.maddeye göre yapılan tebligatlarda tebliğ tarihi, maddenin son cümlesinde açıkça belirtildiği üzere, iki numaralı fişin yani ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihtir. Tebliğ tarihinin bu şekilde belirlenmesi ve geçerli sayılabilmesi, tebliğ memurunun yukarıda açıklanan araştırmayı mutlaka yapmasına ve belgelemesine bağlıdır."


Bir başka yerde yani bir muhtarlığın sitesinde okumuş olduğumu da buraya yazıyorum. " Muhatabın ADRES KAYIT SİSTEMİNDE KAYDI VAR İSE tebligat muhtarlığa bırakılır. Tebligat memuru muhatabın kapısına tebligatın muhtarlığa bırakıldığına dair bir haber kağıdı bırakır ve bir komşusuna haber verir. Muhtarlığa bırakılan tebligat bırakıldığı tarih itibarı ile muhatap tarafından alınmış sayılır ve kanuni süreç başlamış olur. "

şimdi ben postacının mahkeme kararına göre bu yukarıdaki araştırmayı yapıp yapmadığını nerden bilicem eğer yaptığını varsayarsak muhtara teslim tarihi tebliğ tarihi midir?
 
Son düzenleme:
Muhtara teslim edilmiş olan tebliğler, aynı tarihte kişinin kendisine teslim edilmiş gibi kabul edilir.
 
Bilgi ve tecrübenize güvenerekten işlemleri yapıyorum. Teşekkür ederim.
 
Üst