İş Akdinin İşçi Tarafından Feshi

mrb ben 10.03.2009 da malesef işverenin baskısı ile ibranameyi kendim haklarımı aldım diye boş olarak imzaladım sonra buna dayanarak işten atıldım ne yapabilirim

Ynt: iş akdinin işçi tarafından feshi

Bu dediklerini ispat edebilir misin şahitlerin var mı?

orada çalışanlar var onlarda şahit olmaz sanırım

ahmedbican ' Alıntı:
orada çalışanlar var onlarda şahit olmaz sanırım

Açın davanızı , sonuçta ibraneme imzaladıysanız onlarda ödemeyi nasıl yaptıklarını göstermek zorundalar. Yani çek mi verildi , havale mi , yoksa elden mi. Sonuç olarak hepsi için ellerinde kayıt ve imzalı belgleri olmaları gerekir ödeme yaptıklarına dair. Sizi bu şekilde püskürtmelerine izin vermeyin. Hemen bir avukata danışın , iş sadece şahitle bitmiyor bu yolla da çözebilirsiniz işi.

El yazınız ile istifa hazırlayıp imzalamadıysanız,yolunuz hertürlü açıktır.

Yanlış yönlerdirme yapmayalım. Nasıl açık ?
Bu sürecin nasıl olduğunu da anlatın.

Matbu veya bilgisayar çıktısı yazıda sadece imza olmasını bazı mahkemeler kabul etmemekte ve işçi lehine karar verebilmektedir. neden olarak zorla imzalatılmış olabileceği, okumadan imza atmış olabileceği gösterilmektedir.

İstifa ile işveren hertürlü önelden kaçacağını , ücretinde bankadan ödendiğini varsayarak.

Ücreti elbette ödenecek. Ancak kıdem ve ihbar için durum karışık. İstifa etmediğini işverinin kötü niyetli olduğunu ispat etmesi gerek.

cün8 ' Alıntı:
İstifa ile işveren hertürlü önelden kaçacağını , ücretinde bankadan ödendiğini varsayarak.

İyi ya işte , ister elle yazılsın dilekçe , ister bilgisayar çıktısı ne farkeder. Sonuç olarak işçi haklıysa ve dava açarsa , işveren de ödemeyi nasıl yaptığına dair delil göstermek zorunda , Banka aracılığı ile de olsa bu kişinin hesabına ödeme geçildiğine dair belge sunmak zorundalar. Ben ödemeyi yaptım diyip kenara çekilemeyeceklerine göre. Burada el yazısının ya da başka türlü yazıların pek de fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

HAZELSU ' Alıntı:
İyi ya işte , ister elle yazılsın dilekçe , ister bilgisayar çıktısı ne farkeder. Sonuç olarak işçi haklıysa ve dava açarsa , işveren de ödemeyi nasıl yaptığına dair delil göstermek zorunda , Banka aracılığı ile de olsa bu kişinin hesabına ödeme geçildiğine dair belge sunmak zorundalar. Ben ödemeyi yaptım diyip kenara çekilemeyeceklerine göre. Burada el yazısının ya da başka türlü yazıların pek de fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Malsef sayın Türko'nunda belirttiği gibi bazı mahkemeler kabul etmiyor. Hatta benim gecirdiğim bir incelemede İbranameyi bile, komple yazıcı cıktısı olmasına bundan sonra dıkkat etmem söylenmişti.
Ayrıca ben burda ilgili kişin doğan ihbar önelleri açısından istifa dilekçesine değindim hatta ayrıntıya girerek elle yazılıp yazılmadığını...

İlginç yani büyük şirketlerde herşey zaten programdan matbu çıkıyor. Şimdi işçiye ibranı elle yaz mı diyeceğiz
1300 kişi çalışıyor.

nguroy ' Alıntı:
İlginç yani büyük şirketlerde herşey zaten programdan matbu çıkıyor. Şimdi işçiye ibranı elle yaz mı diyeceğiz
1300 kişi çalışıyor.

Dimi ama ayrıca elle yazılan dilekçe ya da bşka herhangi bir şey de zorla yazdırılabilir pekala. Muhakkak mahkemelerden bu şekilde sonuç çıktığıda olmuştur tabi ona bir şey diyemem ama çok saçma bir şeyyy..

nguroy ' Alıntı:
1300 kişi çalışıyor.
Haklı olsanız da,1300 kişilik bir firmada aynı anda kaç kişi ibraname imzalamak durumunda kalabilir, bu durum ilgili bölüe ne kadar yük getirilebilir.
Bir sorun durumunda, sizinde çok iyi bildiğinizden emin olduğum, çalışanın dava açıp işe girme aşamasında imzalattıkları belge ile işlem yapıldı iddiasına karşı kanıt olarak göstereceğiniz 100 ibranamenin hepsinin aynı formatta, aynı şekilde olduğunu gören hakimi bilirkişiyi ikna edebilmek oldukça güç olacaktır.
Bu nedenle hazır formatın altına çalışanın el yazısıyla yazacağı bazı ifadeler durumu kurtarmaya yeterli olabilecektir.

Formatın altına çalışan el yazısı ile ismini yazıp imzalamalıdır. Bir de şahit imzası faydalı olur.

Ynt: İş Akdinin İşçi Tarafından Feshi

Bana görede en garantisi,
bilgisayar çıktısı belge altına Sn.nguroy un da belirttiği şekilde çalışanın kendi el yazısıyla ad-soyadını yazıp, tarih te belirterek imzalaması yeterli.

Evet . Belki bir de "okudum anladım" gibi bir ibare de eklense daha sağlam olur.

merhabalar

ibranamenin altına '' okudum,bilgi edindim.Yukarıdaki ibraname şahsıma aittir'' diye yazılıp altını imzaladığı zaman problem olmaz diye düşünüyorum.

saygılar