İş arama izni

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan renat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar, ben şu andaki çalıştığım yere çıkış için dilekçe verdim çalışma süresini çalışıyorum.
çalışma süresi bitinceye kadar iş arama izni alabilirmiyim. alabilirsem kaç saat alabilirim.

Ynt: İş arama izni

Bu saatleri toplayarak gün olarak da kullanabilirsiniz.Ancak işten ayrılmadan önceki günlere rastgetirmek ve işverene bilgisini vermek zorundasınız.

En az 2 saat izin vermelidir işveren, yasal zorunluluktur.Ancak isterse günde 3 saatte verir, 5 saatte...

ZİNDAN ' Alıntı:
Bu saatleri toplayarak gün olarak da kullanabilirsiniz.Ancak işten ayrılmadan önceki günlere rastgetirmek ve işverene bilgisini vermek zorundasınız.

İşverenin onay vermesi durumunda ayrılmadan önceki günlere denk getirilemez mi bu izin süresi?

Zaten böyle bir durumda işten ayrılacağı önceki günlere denk getirmesi lazım

Sanıyorum sn.BSEdanışmanlık işverenle anlaşılması durumunda , yeni iş arama izinlerinin toplamı olan süre , örneğin 7 iş günü ( ihbar süresi 8 hafta ise) ihbar süresini 7 gün öne çekilmesi mümkün olmazmı acaba diye soruyor herhalde.
İşverenle anlaşılması durumunda sizin de bildiğiniz gibi, her şey mübah oluyor sn.BSE :)

bende iş arama izni ile bir soru sorayım
4 AY dır çalışan personel istifa dileçesini veriyor 2 hafta onceden gunde 2 saat yeni iş arama iznide var.Fakat işçi bu izni kullanmıyor işverenin rica üzerine, yeni perosnel bulana kadar devam et diyor.ihbar süresi dolduktan sonraki çalıştıgı gunlerde de iş arama izin hakkı varmıdır.varsa bunu maaşına ekleyip ödeme yapılabilrmi ihbar süresinden sonraki çalışma gunlerinde

İş arama iznini eğer çalışarak geçiyor ise 2 saat bedelini 2 katı olarak işverenden tahsil edecektir.

keremcem ' Alıntı:
Sanıyorum sn.BSEdanışmanlık işverenle anlaşılması durumunda , yeni iş arama izinlerinin toplamı olan süre , örneğin 7 iş günü ( ihbar süresi 8 hafta ise) ihbar süresini 7 gün öne çekilmesi mümkün olmazmı acaba diye soruyor herhalde.
İşverenle anlaşılması durumunda sizin de bildiğiniz gibi, her şey mübah oluyor sn.BSE :)

Bir çok defa yaptığım bir uygulama, iş arama iznini ihbar süresinin sonuna denk getirme durumu.
Şimdiye kadar yanlış bir şey mi yaptım diye düşündüm bir an.
Sağolunuz, varolunuz. :)

gambler ' Alıntı:
bende iş arama izni ile bir soru sorayım
4 AY dır çalışan personel istifa dileçesini veriyor 2 hafta onceden gunde 2 saat yeni iş arama iznide var.Fakat işçi bu izni kullanmıyor işverenin rica üzerine, yeni perosnel bulana kadar devam et diyor.ihbar süresi dolduktan sonraki çalıştıgı gunlerde de iş arama izin hakkı varmıdır.varsa bunu maaşına ekleyip ödeme yapılabilrmi ihbar süresinden sonraki çalışma gunlerinde
İş arama izni ihbar süresi içinde kullanılır, kullanılmazsa da ücreti fazla çalışma gibi değerlendirilip %50 arttırılarak ödenmelidir.
İhbar süresinin sonunda kişi hala çalışmaya devam ediyorsa, ilişik kesilmemişse, nerde kaldı istifa ??

İhbar önelleri;
6 aya kadar olan çalışmalarda 2 hafta,
6 ay ile 1.5 yıla kadar olan çalışmalarda 4 hafta,
1.5 yıl ile 3 yıl arasındaki çalışmalarda 6 hafta,
3 yıl daha fazla çalışmalarda ise 8 hafta ihbar öneli kullandırılması gerekmekte.
Bu süreler içerisinde işveren günlük 2 saat iş arama izni vermesi gerekmekte. Bunun için işçi ister ise iş arama iznini işverenle anlaşarak toplu olarak kullanabilir.Yasanın 27. maddesinde iş arama izninin verilmemesi ve bu sürede işçinin çalıştırılması halinde bu sürenin işçiye %100 zamlı ödeneceğine dair hüküm bulunduğundan ve başkaca bir hüküm olmamasından dolayı ihbar tazminatının ödenmemesi gerekir.