personel maaş programı

İş Çıkış Bildirimi Hk...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KARA3838
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar öncelikle merhabalar..sizlerden yani bilirkişilerden yardım almam gerekiyor...lütfen yardımcı olunuz..
şimdi benim sorum şu olacak..ben 3 ay önce askerden geldim..askere gitmeden önce özel bi şirkette çalışmaktaydım dönüşümde tekrar aynı yerede çalışmaya devam ettim va halende çalışmaktayım.geçen günlerde ssk dosyasını incelerken benim iş çıkış bildirimimi gördüm ve işten çıkış nedeni (03) yani
(Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından bildirimsiz feshi) olarak geçiyor. fakat burada (8) askerlik yazması gerekiyordu..ilk aklıma gelen şey işverenin bana tazminat ödememek için böyle yaptığıdır..bu benim için önemli değil asıl önemli olan bu durumun bana ileride sorun teşkil edip etmyeceğidir.ne gibi eksileri olur..yani sonuçta ben bi daha askere gitmicem ve sigorta dökümünde de askerlik diye bi durum söz konusu olmayacak.bu durumda askerlik borçlanması gibi bişey karşıma ileride ne giibi çıkacak..yani yapmam gereken nedir.lütfen bana yardımcı olunuz...

Ynt: İş Çıkış Bildirimi Hk...

Bu bahsettiğiniz çıkış gösterimi askerlik nedeniyle olan çıkışınız için mi?
Askere giderken işten ayrıldığınızda kıdem tazminatınız ödenmişmiydi?

tazminat ödememek için olsaydı işveren tarafından fesh denmezdi.bu konuyu neden bu kadar sorun yaptın kendine anlamadım. ileride askerlik borçlanması yapmak istediğinde senden çıkış bilirimini istemiyecek ssk.askerlik şubesinden evrak isteyecek.
asker dönüşü aynı yerde çalışmaya da başlamışsın.eğer iş bulamamış olsaydın işkurdan issizlik parası talebinde bulunabilirdin.du anda böyle bir durum da yok.
bence senin açından sorun olacak bir durum yok endişelenme

kolay gelsin

merhaba..ileride askerlik borclanması gıbı bı durumunv senın feshın bıldırımının bır sakıncası olmaz.bu konuda rahat olabılırsınız...

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim..
ben işten ayrılırken herhangi bir tazminat vs. almadım..hadi eyvallah dedim gittim...geldikten sonra 1 ay kadar çalışmadım..işkurdan para alabileceğimi söylediler bunun içinde iş çıkış bildiriminin gerekli olduğunu söylediler..iş çıkış bildirimini muhasebeciden almak istedim fakat bana vermedi..sebep olarak ise bu belgenin askere gitmeden önce ve işten çıktığın zaman alman gerekliydi dedi..iyi de benim böyle bişeyden haberim yoktu ki..neyse bende fazla önemsemedim almadım..eski işyerimde çalışmaya devam ettim..eski çalışanlardan biri bana dedi ki "sana tazminat ödememek için muhasebeciyi aradılar ve nasıl yaparsak biz tazminat ödemeyiz dediler" dedi..işte bu da benim çok zoruma gitti çünkü ben yaklaşık 3 yıldır burada çalışmıştım ve emek vermiştim.ben hiç bi şekilde işverenimden tazminat felan istemedim ama o bunu ödememe gibi bişe düşünmüş.kaldı ki zaten istemiyordum.anlıyacağınız hakkım olan hiç bi haktan faydalanamadım..bide çıkış bildiriminde o şekilde yazınca ileride sorun teşkil edip etmeyeceğini düşünmüştüm.ama bi sorun olmayacağını söylediniz.bu durumda kaçırmış olduğum başka bi hakkkım varmı yokmu onda bilmiyorum..yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

sayın ekircali.. link için teşekkür ederim..iş kanunun bi bölümü okudum..ancak burada benim durumumu ilgilendiren yer iş çıkışı hk kısmıdır..orada sadece "Çalışma belgesi
MADDE 28. - İşten ayrılan işçiye, işveren tarafından işinin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge verilir.
Belgenin vaktinde verilmemesinden veya belgede doğru olmayan bilgiler bulunmasından zarar gören işçi veyahut işçiyi işine alan yeni işveren eski işverenden tazminat isteyebilir.
Bu belgeler her türlü resim ve harçtan muaftır." şeklinde yazıyor..evet ben iş çıkış belgemi zamanında alamadığım için işkurdan işsizlik parası alamadım..(bu belgeyi askerden geldikten sonra neden alamıyorum anuda anlamış değilim)..işverenim olan kişi bana bunu yaptıktan sonra ondan iyice nefret etmeye başladım..ama aslına bakarsanız ona herhangi bir zarar da vermek istemiyorum..fakat bu durumdan doğabilecek açıkları yüzüne vurarak işten ayrılmayı düşünüyorum..sizce ne yapmalıyım..şu anki yerimde daha önce 2 yıl çalıştım..ve ayrıldım...ardından tekrar girdim ve 5 ay sonra askere gittim...ne kadar tazminat hakkım oluyo o zaman..(çok bi meblağmı ki bu adam tazminattan kaçmış aceba...

KARA3838 ' Alıntı:
MADDE 28. - İşten ayrılan işçiye, işveren tarafından işinin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge verilir.
Belgenin vaktinde verilmemesinden veya belgede doğru olmayan bilgiler bulunmasından zarar gören işçi veyahut işçiyi işine alan yeni işveren eski işverenden tazminat isteyebilir.

Burada bahsedilen belge,bonservis olarak ta tabir edilen işin son bulmasından sonra talebiniz üzerine verilen yazıdır.
İşverenin siz talep etmeden böyle bir belge zorunluluğu yoktur.Bu belgeyi talebiniz üzerine vermekten kaçınması durumunda uğrayacağınız zararlardan bahsedilmiştir.

KARA3838 ' Alıntı:
şu anki yerimde daha önce 2 yıl çalıştım..ve ayrıldım...ardından tekrar girdim ve 5 ay sonra askere gittim...ne kadar tazminat hakkım oluyo o zaman..(çok bi meblağmı ki bu adam tazminattan kaçmış aceba...

Daha önceki ayrılma nedeniniz kendi isteğiniz ile olduysa(örneğin başka bir iş)zaten tazminat hakkınız olmayacaktır.