fonradar

İş den Ayrilma

Üyelik
25 Mar 2006
Mesajlar
1
Merhaba ben bir özel güvenlik şirketinde çalışıyorum 24/03/2006 tarihinde istifa dilekçemi vedim 31/03/2006 da işten ayrılmak istediğimi söyledim (işten ayrılmadan 15 gün önce haber verileceğini de biliyorum) fakat yeni bir işe başlayacağım için zamanım kısıtlı. Asıl sorun senelik iznimi kullanmayıp parasını almak istemem,bana hiç bir şey alamassın diyorlar böyle bir şey normalmi? Bana yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler.
[email protected]
 
Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti

Merhaba,
4857 sayılı İş Kanununun 59. maddesi gereği, işverenden yıllık izin ücretini alabilirsiniz.
Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti
MADDE 59. - İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi halinde 17 nci maddede belirtilen bildirim süresiyle, 27 nci madde gereğince işçiye verilmesi zorunlu yeni iş arama izinleri yıllık ücretli izin süreleri ile iç içe giremez.
 
ihbar süresini beklemediğinden ( bu süre çalışma yılına göre 2-8 hafta ) izin ücretini ihbar tazminatına mahsup edebilirler.
 

Benzer konular

Üst