İş göremezlik Ödemmesi hk

Üyelik
7 Haz 2010
Mesajlar
30
Konum
sakarya
Arkadaşlar merhaba, bir çalışanımız hastalık sebeiyle ameliyat oldu ve 21.02-24.03 tarihleri arasında rapor aldı.

Aylık maaş:1250 TL Ssklar asgariden ödeniyor. Şirket üzerine düşen ödemeyi nasıl yapmalıdır?
yada uygulamada nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar ?

doğal olarak ssk işgöremezlik ödemesini asgariden hesaplayıp ptt ye öyle ödeme yapacağı için kalan tutarı elden ödeme yapmam gerekir die düşünüyorum, ancak küçük bi hesap yaptım 411TL alacağını tahmin ediyorum. net rakama ulaşabilirmiyim acaba ?

21.02 - 24.03=31 gün
31-2 = 29 gün
26,55/2=13,28*29-411,68 TL

Uygulamada iş göremezlikler de maaş ödemeleri nasıl yaptığını paylaşırsanız fikir oluşur bende de,

yardımlarınız için teşekkürler.
 
Ynt: İş göremezlik Ödemmesi hk

31-2 =29? rapor başlangıç tarihinden itibaren 3. günden sonra mı ödeme yaparım diyorsunuz?:)

Günlük kazancını bölmeyin..böyle hesaplama olmaz..kaldıki işin içinde illegal bir durum var.. bunu halletmeye çalışıyorsunuz.. ama nedense legal bir yöntemi tercih ediyorsunuz..

Öyle hesap olmaz..kaldıki bu kötü bir durum.. insanlar geçim derdinde.. işverenlerin sıkıntısı çok ama.. bu tarz durumlarda.. biraz vicdan ön plana çıkmalı ki.. kişi isterse bölge müdürlüğü kanalıyla başınızı belaya sokabilir..
 
Ynt: İş göremezlik Ödemmesi hk

sayın forwhom kesinlikle haklısınızda işveren anlmıyor bunu işte. işveren illegal yöntemde baskıcı tavır sergilediği için. yoksa sizde bilirsinizki illegal i legal e çeivrmeye uğraşmak daha zor .
 
Ynt: İş göremezlik Ödemmesi hk

En güzel yöntem; adama normal maaşını vereceksiniz sgk tarafından işçi adına ptt ye yatan parayı işveren alcak. Asgariden gösterirken zaten her ay kazanıyor.
 
Ynt: İş göremezlik Ödemmesi hk

işveren zaten her ay eksik göstererek kazanıyor.. kazandıklarına saymalı.. zaten yeterince risk alıyor.. iş sizin ikna kabiliyetinizde.. fazladan vereceğiniz 200 TL şirketi sıkıntıya sokmaz.. ama o personel için çok şey ifade edebilir..
 

Benzer konular

Üst