fonradar

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süresi

ugurakin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Eyl 2005
Mesajlar
191
Konum
Tekirdağ
Merhaba, iki firmamız var, her ikisi de tehlikeli sınıfta. C sınıfı iş güvenliği uzmanımız var. 27 gününü bir firmada, diğer 3 gününü de diğer firmada gösteriyoruz. (10530 dakika / 1170 dakika)

3 gün için kısmi süreli iş sözleşmesi yaptık fakat diğer firmada 20 günü geçtiği için kısmi süreli iş sözleşmesi düzenleyemiyoruz. Nasıl bir sözleşme yapmamız gerekli diye sormak istiyorum.

Teşekkür ederim.
 
Tabi isg uzmanlarının işyeri tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre çalışma süreleri olduğundan,bu durum firmanın birinde ay da 27 güne ,diğer firmada 3 güne tekabül ediyorsa,buna göre çalışma süresi,
a.evet 3 güne tekabül eden firmada,kısmi süreli sözleşme olması gerekir,
b.27 güne tekabül eden firmada tam zamanlı çalışması gerekir,kalan 3-4 günler için çalışması olmayacağından,daha doğrusu bu uzmanın toplam çalışma süresine ilişkin kotayı aşmaması için çalışamayacağından,bu günler için eksik gün nedeni ücretsiz izin olabilir,uzmanın toplam çalışma süresi tamamlanmıyorsa/kota dolmuyorsa aylar 30 gün olabilir
c.bir işci isg uzmanı da olsa böylesi olayımızdaki gibi 2 ayrı işyerinde çalışabilir,taraflar haberdar ve razı olduktan,uzman için süre olarakta sorun çıkmıyorsa çalışabilir.
 
İsg uzmanı 27 gün çalışacağı işyerinde tam zamanlı çalışacağından, sözleşme türü yönünden ihtiyacınıza göre belirli veya belirsiz süreli sözleşme düzenlenmesi gerekir ise de iş daimi süreli ise sözleşmenin belirsiz süreli olması uygun düşer ama ilerisi açısından ilk defa belirli yapalım,duruma da bir bakalım son duruma göre nihai kararı verelim derseniz,ilk girişte sözleşme belirli süreli de olabilir,hatta sözleşmede deneme süresi kaydı da olsun ki,taraflar için anlaşmazlık veya memnuniyetsiz olur ise yol yakınken taraflar gecikmeden karar verebilsin,tercih sizlerin.
 
Üst