İş Güvenliği Uzmanı Hakkında

Tuareq

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Haz 2005
Mesajlar
158
İş Güvenliği İle Görevli Mühendis Veya Teknik Elemanlar

Madde 82

Bu Kanuna göre sanayiden sayılan, devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran ve altı aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde işverenler, işyerinin iş güvenliği önlemlerinin sağlanması, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına, işyerinin niteliğine ve tehlikelilik derecesine göre bir veya daha fazla mühendis veya teknik elemanı görevlendirmekle yükümlüdürler.

Bu şartlardaki mühendisimiz yoksa en son hangi tarihe hadar bulmalıyız. Yönetmelikle belirtilmiş ama tarihi bulamadım. Yardımlarınızı rica etmekteyim.
Saygılarımla..
 
Sayın Tuareg merhabalar.

Sözkonusu yönetmelikte yürürlük tarihi yayımlandığı tarihtir denmiştir. 25352 sayılı Resmi Gazete Tarih 20.01.2004.
 
Çaşgem tarafımdan aranarak, Eylül 2006 ayına uzatıldığı bilgisi alınmıştır. Bilgilerinize..
 
Sayın Tuareq yönetmeliğin yürürlük tarihi olan 20.01.2004 ten itibaren ilgili personeli bulundurmak zorundasınız.Sizin belirttiğiniz tarihten itibaren ise ilgili personeli sertifikalı olarak bulundurmak zorundasınız.Bu konuda yetkili kurumun sadece ÇASGEM olması nedeniyle başvuruda ki yoğunluk ilgili sertifikaya sahip personeli bulundurmak açısından da sıkıntı yaşanmasına sebep olmaktadır.Teşekkürler....
 
Celal Bey, ilgili davranışınız için öncelikle teşekkürler.. Bunu yazmayı atlamışım, öğrenmek istediğim de sertifika tarihi idi aslında :oops:
Saygılarımla..
 
http://www.casgem.gov.tr/mezunlar.php
adresinde mezunların telefon numaraları bulunmaktadır. Risk grubunuza göre bulundurmanız gereken uzmanın sertifika sınıfını belirleyip
uzmana ulaşabilirsiniz.

20/1/2004 tarihli ve 25352 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İş Güvenliği ile Görevli Mühendis veya Teknik Elemanların Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesindeki "20/1/2006" ibaresi "20/9/2006" olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 2 — Bu Yönetmelik 20/1/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.
 
madem kimse cevap vermiyor ben cevap vereyim o zaman, galiba herkes tatilde
http://isggm.calisma.gov.tr/haberler/danistay-2006-2159.pdf

arkadaşlar danıştay tarafından bu kanunun bir çok maddesi iptal edildi. Yani müfettişin görev tanımı, yeterliliği ve olma şartları gibi birçok ana madde iptal edildiğinden zaten kararname komple önemini yitirmiştir.

Bilgilerinize[/url]
 
Üst