İş Güvenlik Uzmanı SGK Girişi Hk.

Üyelik
10 Ağu 2006
Mesajlar
96
Konum
İSTANBUL
Merhabalar,

47 b-C Sınıfı İş güvenlik uzmanı ile sözleşme yaptık (bir firmaya bağlı çalışmıyor)
Sözleşme sonrası risk değerlendirme raporumuz yapıldı.(2 ayrı şubemiz var.Her ikisi içn ayrı ayrı yapıldı )
İSG-Katip tanımlaması yapıldı.
1.şube için 12 saat eğitim süresi (2 gün içinde eğitim verildi)
2.şube için 8 saat eğitim süresi (1 gün içinde eğitim verildi)

İş güvenlik uzmanımız,Sgk girişini firmamızın yapması gerektiğine dair bilgi verdi .( bir firmaya bağlı çalışmadığı için) İşveren mi yapmak zorunda dır?

Sormak istediğim;SGK girişi yaparken;
1) İşe giriş tarihi neye göre yapmam gerek ?(Eğitim kasım ayı içerisinde verildi)
2)30 Günden az çalışıyor:EVET seçiyorum galiba ?
3) Çalışılacak gün sayısı;(1.şube için :1 gün / 2.şube için :2 gün )olarak yapacağım .Doğru mudur?
4)Sigortalı Meslek adı:Neyi seçmem gerek (İş analisti dışında birşey bulamadım)
5)2821 SK gereğince belirlenen sigortalının görev kodu:''Diğerleri'' mi seçmeliyim?
 
-Sgk-girişi zamanında yapılacaktı
-Kısmi süreli sözleşme yapılmalı
-daha sonra isg katip sistemi üzerinden bildirimini yapacaksınız
 
İşin mahiyeti ortada + çalışma süreleride saat olarak belirtiliyor olduğu için,bu iş ilişkisinin sözleşme türü yönünden,kısmi süreli olduğu/olacağı açık diye düşünüyorum.
 
Merhaba,
İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi ile çalışıyoruz. Doktorun İSG-katip üzerinden kaydını yaptık ancak herhangi bir SGK girişi yapmadık. Bu girişi nasıl yapacağız? bununla birlikte iş güvenliği uzmanı içinde mi SGK girişi yapmalıyım? Kendisi aylık olarak fatura kesiyor. OSGB'ye bağlı olarak çalışmıyoruz.
 
Benim bilgi almak istedigim bir konu vardir ozel kres sahibiydim.isyerm yikim kararimdan dolayi kapandi calisanlarin cikisi 03 maddesine gore istifa olarak cikarilmis issizlik maasi almk istiyorlar muhasebecimz bunu17. Madde cikis olarak duzeltti is kurun calisanlardan kidem ve tazminat bodrolari ve muhasebcinin dilekce yazmasini istemisler fakat bu evraklari calisanlara verdigimzde duzeltmeyi gec yaptigimz icin isveren olarak ceza odememiz gibi bir durum varmis bu dogrumudur tazminatlarini odedim varsa bu ceza ne kadar lutfen yardci olurmusunuz
 
acilll yardimci olur musunuz

Benim bilgi almak istedigim bir konu vardir ozel kres sahibiydim.isyerm yikim kararimdan dolayi kapandi calisanlarin cikisi 03 maddesine gore istifa olarak cikarilmis issizlik maasi almk istiyorlar muhasebecimz bunu17. Madde cikis olarak duzeltti is kurun calisanlardan kidem ve tazminat bodrolari ve muhasebcinin dilekce yazmasini istemisler fakat bu evraklari calisanlara verdigimzde duzeltmeyi gec yaptigimz icin isveren olarak ceza odememiz gibi bir durum varmis bu dogrumudur tazminatlarini odedim varsa bu ceza ne kadar lutfen yardci olurmusunuz[/QUOTE]
 
ş güvenliği uzmanı çalışcak 3 tane inşaat şantiyemiz var.
Bu 3 şantiyede de sgklı gösterilecek iş güv.uzmanı bu uzman için kısmi süreli sözleşme mi yapılacak her 3 şantiyede de .
saat başı mı hesaplanacak yoksa örnek 3 saat çalışıyorsa 1 gün göstersek sorun olur mu saat hesaplaması yapamdan.
Bir de tek işyerinde göstersek sgklı olmaz mı.
Kısmi süreli sözleşme var mı örenek olarak nasıl hazırlanacak.
Her ay bir de eksik gün bilrimi mi vereceğiz şantiyelere iş güv.uzmanı için. her ay 3 tane eksik gün bildirimi verilecek dilekçe ile öyle midir.
Her ay kısmi süreli sözleşmenin fotokopisini ekleyip dilekçe vereceksek bu bayağı angarya..
 
Her bir şantiye(dolayısıyle her bir işyeri sicil numarası hk)isg katip sistemi üzerinden işlem yapıp,yapılan işleme dair çıktı alıyor,taraflar olarak imzalayabilirsiniz.İş Kanunu açısından taraflar arasındaki iş ilişksinin özünde kısmi süreli çalışma var,iş sağlığı ve güvenliği yönünden her bir işyeri sicil numarası için işlem yapılması da ayrıca bir zorunluluk olması karşısında,aynı işverenliğe bağlı bu işyerleri(işyeri sicil numaralı işyerleri)ni dikkate alarak,başta ücret ve diğer çalışma koşulları belirtilenen tek(bir)kısmi süreli iş sözleşmesi düzenlemesinin uygun olacağı düşüncesindeyim
 
işgüvenliği yasasını ciddiye alınız diye bir reklam vardı tv kanallarında yasanın önemli olduğunu ciddiye alınması gerektiğini söylüyordu :)
yasalar emredici hukuk kuralı olmaktan çıkmış şaka ve ciddiyet ikilemi içerinde gidip geliyor
yasalar emredici uygulanmadığı zaman cezayla karşılaşılacak yaptırımlar olarak olarak tanımlanır hukukta ?
artık tvler gelen yasaları nasıl delinebilir nasıl kılıfına uydurulabilir haberler çıkarıyorlar
 
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SÖZLEŞME YAPTIK İŞ GÜVENLİĞİ ÇALIŞMA SÖZLEŞMESİ YAPLID ORADA HER AY 12 SAAT-2 GÜN GÖRÜNÜYOR.bİZ SGKLI YAPARKEN KISMİ SÜRELİ GİRİŞ YAPILIP HER AY EKSİK GÜN BİLDİRİMİ VERECEK MİYİZ EKSİK GÜNE BI SÖZLEŞMEYİ Mİ EKLEYECEĞİZ.
bİR DE ÜCRET OLARAK NE YAZMAMIZ GEREKİR


NOT : Lütfen yazınızı küçük harfe dönüştürünüz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bildiğimi paylaşayım;
-İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri, işyeri sicil numarasına ait tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre değişmektedir
-İş güvenliği uzmanına ilişkin bu durum,isg-katip sisitemi üzerinden bildirilmelidir
-İletinize göre uzman ile işveren arasındaki iş ilişkisi,kısmi süreli iş sözleşmesi kapsamında değerlendirilir(tabi ki 4857-M.13/1ci fıkradaki durum sözkonusu ise)
-10 kişiden az işçi beyan eden/çalıştıran özel sektör işverenleri eksik gün bilgi formu vermekle yükümlü,10 ve üzeri olanların bilgi formu verme yükümlülüğü yok biliyorum,sadece bu durumun aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterli,ANCAK 30 günden az sgortalı beyan etmiş ve nedenini "puantaj kaydı" seçmiş olan işverenlikler,sözkonusu puantaj kayıtlarında ilgili işçi(ler)in İMZALARINI mutlaka almalıdırlar,aksi takdirde idari para cezası ve eksik sürelere ilişkin ek aylık prim ve hizmet belgesi düzenlenmesi gibi sorunlarla karşılabilirler.
 
Son düzenleme:
[h=2]İSG uzmanı hk.[/h]
Merhaba,

İş güvenliği uzmanı alıyoruz. Tehlike sınıfları; tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere iki firmamız var. az tehlikeli firmamızın içinde çok tehlikeli işyerimiz için iş yapan çalışanlar var o yüzden iş güvenliği uzmanı kişi sayısına göre hesapladığımızda 1 gün için çok tehlikeli bölüm için , 29 gün için ise az tehlikeli işyeri için göstereceğiz ,eğer böyle yaparsak sigorta girişini kısmi süreli mi yapmalıyız. Ayda 29 gün sigortalı göstereceğiz,ama günlük çalışma olarak 9 saat çalışacak.

Az tehlikeli işyerimiz'in türkiye genelinde ayrı sigorta numaraları var herbiri için ayrı ayrı girişini mi yapmak zorundayım?​
 
1-
Osgb den hizmet alımı yapmayacaksanız,çalışan sayılarını da dikkate alarak;
-çok tehlikeli işyeri/şirkete, kısmi süreli A grubu,
-tehlikeli işyeri/şirkete tam zamanlı "C" ,uygun düşmezsse(vede mümkünse B)grubu
uzman istihdam edilmesinin uygun olacağı düşüncesindeyim.
2-
Az tehlikeli şirkete ait,il dışı işyerleri içinde ayrı ayrı giriş yapılacak ve bu noktada bu işyerlerinin işlemleri de , merkez işyer(ler)i gibi yürütülecek.Bu yürütme işi ya merkezden ilgili personel yani uzman,ya da o il de ki bir başka uzmantarafından yürütülecek(tabi bu uzmanın sözleşmesinin kısmi süreli olması yeterli olabilir!çalışan sayısı önemli))
Başka seçenek var mı,bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
.............. çalışanların işyeri hekimi tarafından rehberlik, danışmanlık, sağlık gözetimi ve sağlık ile ilgili eğitimlerini kapsar.6331 Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasasına göre işveren, çalışanları arasında işyeri hekimi ve diğer sağlık personelini bulundurmak zorundadır.


Not : Link vermek yasaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst