İş Hukuk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tmr

herkese merhabalar,ben 3 yıldır aynı kurumda çalışıyorum kurum beni 12/11/2009 tarihinde işten çıkardı fakat işten çıkartıldığıma dair belge verilmedi ve ayın 25 kadar ssk devam edecek ve izinli görünecekmişim fakat izin kağıdıda verilmedi.ellerinde daha öncesinden işe girişte alınan istifa kağıdı var.şimdi kıdem ve ihbar tazminatımı vermiyorlar.arkamdan işe gelmediğime dair tutanak tutabilirler diye düşünüyorum.sizce noterden ihtarname çektirsem istifamı verselerde geçerli olur mu veya ihtarname işe yarar mı ne yapmalıyım.teşekkürler

Ynt: İş Hukuk

Noterden ihtarı bir an önce gönderip, işveren tarafından sözlü olarak sözleşmenizin feshedildiğini, izinli gösterileceğinizin belirtildiğini, haklarınızın ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı acil olarak bildirin.

kerem bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için noterde kullanmam gereken cümleler arasına istifamın işe girişte alındığını yırtılacağını yırtılmadığına dair bir şey yazmam gereklimi noterde ihtar çektirsem istifamı verselerde geçerli olurmu

tmr ' Alıntı:
kerem bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için noterde kullanmam gereken cümleler arasına istifamın işe girişte alındığını yırtılacağını yırtılmadığına dair bir şey yazmam gereklimi noterde ihtar çektirsem istifamı verselerde geçerli olurmu

Merhaba,

Şu konuda biraz daha yeterli açıklama yapabilir misiniz?

- İşe girerken istifa dilekçesini senden nasıl aldılar. Yani başlanmayan bir işin istifası nasıl olur.

Ayrıca şu hususlarda,

- Siz şimdi 12.11.2009 tarihinden bu yana işe gitmediyseniz, işveren haklı olarak çıkışınızı verebilir. Bu husus da yeterli delilleriniz var mı? Yani yarın birgün olay mahkemeye intikal ettiğinde hakime, 12.11.2009 tarihinde çıkışınız yapıldığına dair, buna istinaden 25.11.2009 tarihine kadar sigortalı olmanız, bu iki tarih arasında izinli gösterilmeniz hakkında ne tür açıklama yapabilir siniz?

sayın aykay işçi 3 gün işe gitmedi diye çıkışı verilemez(tazminatsız)
önce ihtarname çekip cevap istenmeli cevap alamazsa çıkarabilir

APAÇİ ' Alıntı:
sayın aykay işçi 3 gün işe gitmedi diye çıkışı verilemez(tazminatsız)
önce ihtarname çekip cevap istenmeli cevap alamazsa çıkarabilir

Merhaba,

İşçinin çıkışı illa noterli olması mı gerekli? Yani noter kanalıyla ihtar çekilmesi gerekli mi? Notersiz çıkış yapılmaz mı?

Elimde devamsızlık tutanakları var ve şahitlerle kayıt altına alınmış ise bu geçerli olmaz mı?

benim izinli olacağımı tabiki kendileri ve kurumda çalışanlar biliyor fakat bunu nasıl kanıtlaya bilirim şimdilik bilmiyorum.işe girişlerde istiifa alıyorlardı herkes yazdı bende yazdım sonradan yırtıldı zaten dendi fakat yırtılmamış.şimdi ben noterden ihbar çeksem bunun mahkemede delil olması gibi bir durum varmıdır bana artıları ve zararları neler olur bunu merak ediyorum çünki ihbarda 70 milyon ihbar tazminatını kimi hak ediyorsun kimi etmiyorsun diyor ihbarı hat ettiğimi düşünüyorum çünki 3 yıldır çalıştığım için 6 hafta önce söylemeleri gerekiyordu.söylenmedi bir durum daha var buda kurum isim değiştirdi 4 ay önce bunun için 4 aylık ödemeyi teklif ettiler fakat kurum aynı kurum faliyet aynı faaliyet bunun için ne yapabilirim teşekkürler

mahkemede olmuyor sayın akay
çünkü bir sebebe dayanmazsa çıkış yapılabilinir bunun içinde sorulması gerekir
belki önemli birşey oldu mahkemede bu şart koşuluyor

arkadaşlar noter işe yararmı yoksa yaramaz mı yani ellerinde istifamda var ancak eski adresli artı özlük dosyam da yok ne yapmalı sizce bu arada işten çıkış sebebim gururlu kibirli kıskanç oluşum ve enaniyet kraldan çok kralcı olmak yani kuruma sahip çıkmaktı bence haklı bir sebep değil aksine benim kişisel olarak rencide edilmem sözkonusu fakat arkamdan neler yapabilirler bunuda bilemiyorum

tmr ' Alıntı:
benim izinli olacağımı tabiki kendileri ve kurumda çalışanlar biliyor fakat bunu nasıl kanıtlaya bilirim şimdilik bilmiyorum.işe girişlerde istiifa alıyorlardı herkes yazdı bende yazdım sonradan yırtıldı zaten dendi fakat yırtılmamış.şimdi ben noterden ihbar çeksem bunun mahkemede delil olması gibi bir durum varmıdır bana artıları ve zararları neler olur bunu merak ediyorum çünki ihbarda 70 milyon ihbar tazminatını kimi hak ediyorsun kimi etmiyorsun diyor ihbarı hat ettiğimi düşünüyorum çünki 3 yıldır çalıştığım için 6 hafta önce söylemeleri gerekiyordu.söylenmedi bir durum daha var buda kurum isim değiştirdi 4 ay önce bunun için 4 aylık ödemeyi teklif ettiler fakat kurum aynı kurum faliyet aynı faaliyet bunun için ne yapabilirim teşekkürler

Merhaba,

Sizin izinli olmanız, işverenin iyi niyetli olduğu anlamı taşımaz ki. Belki de sizi 12.11.2009 tarihinden itibaren size izinlisiniz dedi, ama devamsızlık nedeniyle 25.11.2009 tarihinde aleyhinize çıkışınızı yapacak. Dolayısıyla ihbar ve kıdem tazminatını haketmemiş olacaksınız.

Ayrıca istifa dilekçesinin içeriği hakkında bir bilgi verin. Nasıl bir içeriğe imza attınız?

özel nedenlerimden dolayı kurumdaki memuriyet görevimden istifa ediyorum adres isim soyad imza böyle idi istifa metni bende iyiniyetli olduklarını düşünmüyorum zaten bayram tatili giriyor süreç uzatılıyor adres farkı önemli bir ayrıntı olabilir mi noter ihtarı işe yarar mı

tmr ' Alıntı:
özel nedenlerimden dolayı kurumdaki memuriyet görevimden istifa ediyorum adres isim soyad imza böyle idi istifa metni bende iyiniyetli olduklarını düşünmüyorum zaten bayram tatili giriyor süreç uzatılıyor adres farkı önemli bir ayrıntı olabilir mi noter ihtarı işe yarar mı

İyi tamam da imzaladığın istifa dilekçesinin, tarihi felanı filanı, şuyu buyu yok mu? Hem üstelik işe başladığın tarih belli, istifa dilekçesinin hazırlanış tarihi belli. Ve de sigortanın sona eriş tarihi belli. Burada tarih konusunda ileri geri bir çelişki olmayacak mı?

Adres kimin farklı, işverenin mi sizin mi?

istifa dilekçesi tarihsiz di .altında benim imzam var fakat adresim yani ikametgahım değişti .

Aykay ' Alıntı:
tmr ' Alıntı:

İyi tamam da imzaladığın istifa dilekçesinin, tarihi felanı filanı, şuyu buyu yok mu? Hem üstelik işe başladığın tarih belli, istifa dilekçesinin hazırlanış tarihi belli. Ve de sigortanın sona eriş tarihi belli. Burada tarih konusunda ileri geri bir çelişki olmayacak mı?

Sizce işe giriş tarihinde istifa yazısı alan bir işveren , o yazıda düzenlendiği günün tarihinin olmaması gerektiğini atlar mı sn.Aykay?

mağdur olduğumu düşünüyorum fakat ne yapmam gerektiğini bilemiyorum noter işe yarrar mı
yani ihbarı çeksem istifamı verselerden geçerli olur mu ne yapmalıyım .

ihtarı çek
kabul etmezler ve tazminat vermezlerse
hakkını mahkemede arayacaksın
sonucu biz değil mahkeme söyleyecek

çok teşekkürler ilginize alakanıza minnettarım saygılar tmr

tmr ' Alıntı:
istifa dilekçesi tarihsiz di .altında benim imzam var fakat adresim yani ikametgahım değişti .

Merhaba,

Fakat şu da olabilir, işveren noter vasıtasıyla eski adresinize ihtar çekmiş olup yerinde bulamayan noter işverene adres de bulunmadığına dair gerekli bilgileri göndermiş olabilir. Bu durumda işverenin eski adresinize çekmiş olduğu ihtar geçerli olur.

İşveren ihtar çekmişse, sizin sonradan çekeceğiniz ihtar geçerli olmayabilir.

keremcem ' Alıntı:
Aykay ' Alıntı:
tmr ' Alıntı:

Sizce işe giriş tarihinde istifa yazısı alan bir işveren , o yazıda düzenlendiği günün tarihinin olmaması gerektiğini atlar mı sn.Aykay?

Merhaba,

Sayın Keremcem soru pek anlaşılmadı. Lütfen biraz daha açıklayıcı olabilir mi.

bu işverenin sorunu öncelikle özlük dosyam olsa idi adresin berakrlığım evliğim veya çoçuk sayılarım gibi güncenlenmesi geren belgeleri güncelleselerdi böyle bir dosymda olmadığına göre sorun bende değil bana hiç böyle belgeler lazım getir denmedi