İş Kazası Geç Bildirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yken

Katkı Sunan Üye
İşçinin geç haber vermesi nedeniyle biz de kazadan sonra 10 gün içinde bildirim yaptık. Yani 3 iş günü içinde yapamadık. Ceza bekliyorduk ama 1800 TL gibi bir rakam geldi.
SGK ile görüşeceğiz de normalde kaza sonrası 3 gün bildirimde bulunulmasa bile 10 gün içinde bildirim yapılmış. Ceza bu kadar yüksek olmamalı. Yanlışlık olsa gerek. Bu konuda yorumlarınız nedir?

Hata yok. Geçen sene bize 3699 tl gelmişti. İş kazası geç bildirimlerinde cezalar yüksek maalesef.

İşyerinin niteliğine göre de değişiyor cezalar.

[FONT=&quot]a) Ondan az çalışanı bulunan işyerlerinden;[/FONT][FONT=&quot]1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlar için aynı miktarda,[/FONT][FONT=&quot]2) Tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde yirmi beş oranında artırılarak,[/FONT][FONT=&quot]3) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde elli oranında artırılarak,[/FONT][FONT=&quot]b) On ila kırk dokuz çalışanı bulunan işyerlerinden;[/FONT][FONT=&quot]1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlar için aynı miktarda,[/FONT][FONT=&quot]2) Tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde elli oranında artırılarak,[/FONT][FONT=&quot]3) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde yüz oranında artırılarak, [/FONT][FONT=&quot]c) Elli ve daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinden;[/FONT][FONT=&quot]1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde elli oranında artırılarak,[/FONT][FONT=&quot]2) Tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde yüz oranında artırılarak,[/FONT][FONT=&quot]3) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlar için yüzde iki yüz oranında artırılarak, [/FONT][FONT=&quot]uygulanır.[/FONT]

Kaza sonrası 3 iş günü geçtikten sonra ister 4. cü gün, ister 104 cü gün farketmiyor mu? Bunu öğrenmek istiyorum. Ben 10 gün içinde bildirim yaptık diye en fazla 200-300 TL gibi birşey bekliyordum.