İş Kazası Hakkında

Üyelik
12 May 2015
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhabalar. Güvenlik olarak calıstıgım site sınırları icerisinde site ve sirketin devriye amaclı verdiği elektrikli motor ile kaza yaptım ve ayağım kırıldı. ameliyat oldum ve yaklasık 3 aydır yatmaktayım. Fakat kazayı gecirdiğim ilk günlerde sirket 1 sefer asgari ücret bir kaç seferde parca parca olmak üzere toplamda 1800 civarı bi para ödemesi yaptılar. Sonrasında zorunda olmadıklarını ve Sigortadan almam gerektiğini söylediler. Sorduğum bi kaç kisi ise bana "maaşını ödemek zorundalar" dedi. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Gercekten maaşımı ödemek zorundalar mı ve ben ödemedikleri halde onlara dava acabilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum ? Birde iş başı yaptığım takdirde bana gönderdikleri parayı avans sayıp benden kesmeyi talep edebilirler mi bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. tşk ederim..
 
Raporlu olduğunuz süre için işv. maaş ödeme zorunluluğu yoktur. İşgöremezlik ödeneği olarak SGK size ödeme yapar. Size raporlu olduğunuz dönemde verdikleri parayı avans ödemesi olarak yaptılar ise kesebilirler.
 
geçmiş olsun öncelikle.
benim anladığım sizin maaşınızın tamamı resmi (sgk'da) gösterilmiyor sanırım.ücretinizin ne kadarı resmi ise devlet size o kadar üzerinden ödeme yapar.Böyle bir durum varsa misal ; maaşınız 1000 TL. resmiyette 500 TL görünüyor.o zaman sgk size 500 TL üzerinden ödeme yapar.alamadığınız 500 TL için işvereninizle konuşursunuz sizi mağdur etmemeli.

ancak tüm maaşınız resmi ise bu yazdıklarımı dikkate almayınız. SGK size raporlu olduğunuz süre içindeki maaşınızı ödeyecektir.
 

Benzer konular

Üst