fonradar

İş Kazası ile Bildirim

Üyelik
26 Tem 2008
Mesajlar
47
sigortalı kolu 21.04.2009 tarihinde kolunu kırmıştır bize 10 günlük işgöremezlik belgesininde işkazsı ile ilgili hiç bir bildirim yoktu bize 14.05.2009-29/05/2009 tarihili geeln raporda raporda iş kazası yazmaktadır ve bizde bu arada işkazısı olduğunu öğrendik haliylede bölge müdürlüğüne herhangi bir bildirimimiz olmadı (bölge müdürlüğünde dosyamızda bulunmamaktadır.)
şimdi ssk eksik gün bildirimi yapacağım bu sigortalı parasını almaya gittiğinde herhangi bir sorun yaşarmı yada biz bir sorun yaşarmıyız.
 
Ynt: İş Kazası ile Bildirim

İş göremezlik belgesinde iş kazası olduğu yazıyorsa ve siz 3 işgünü içinde iş kazası bildirimini yapmadıysanız, sigortalıya ödeyeceği tutarı 15 gün içinde SGK sizden geri ödemenizi isteyecektir.
Eğer, bunun iş kazası olmadığını ve raporun sehven iş kazası olarak düzenlendiğini düşünüyorsanız gerekçeleri ile birlikte ilgili SGK merkezine itirazınızı yapabilirsiniz.
 
Ynt: İş Kazası ile Bildirim

5510 sayılı Kanunun 4 ünci maddesi birinci fıkrası (a)bendi kapsamındaki sigortalıların, işverenin kontrolü dışındaki yerlerde iş kazası geçirmeleri halinde, iş kazası ile ilgili bilgi alınmasına engel olacak durumlarda, iş kazasının öğrenildiği tarihten itibaren bildirim süresi üç iş günüdür.

Bu bildrimin yapılması zorunludur.Bildirim yapılmaması halinde Kurumca yapılacak ödemeler işverenden tahsil edilir.
 
Ynt: İş Kazası ile Bildirim

Ayrıca burda iş kazası bildiriminden daha tehlikeli bir durum var. Bölgede dosyanızın olmaması yani bölge çalışmaya işyeri açılışını zamanında vermemeniz anlamına geldiğinden, şirketiniz açıldığı tarihde çalışmaya başlayan işçiler başına çezası bulunmaktadır. İş kazasının ise süresi içersinde bölgeye bildirilmemesi yine brüt askeri ücret kadar cezası bulunmaktadır. Umuyorum iş kazası değildir ve En kısa sürede bölge çalışma numaranızı almanızı ve bundan sonraki iş kazalarını 3 işgünü içersinde bildirmenizi tavsiye ederim..
 
Üst