İş Kazası Sgk' ya Bildirilip Bölge Çalışmaya Bildirilmezse Ne Olur ?

abdsis

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ara 2005
Mesajlar
869
Konum
ABCDEFG
Merhaba,

işyerinde ufak bir kaza geçiren işçi 3 gün rapor almış, işverende bunun iş kazası olarak kabul edilmeyeceğini düşünerek hiç bir bildirim yapmamıştır. işçi raporu sonradan getirnce iş kazası olarak işlendiğini görmüş SGK dan da aranarak iş kazasını internetden bildirilmesi istenmiş ve kazanadan 15 gün geçtikden sonra işveren SGK Bildirimini internetten yapmıştır.

Bölge çalışmaya bildirim yapılmamıştır. şimdi yapılırsa hemen ceza uygulanıyor, Bildirim yapılmazsa uyglanmayabilirmi. Bildirim yapılmadığı taktirde ipc haricinde bir cezası yaptırımı varmıdır.

Görüşlerinizi bekliyorum.

iyi çalışmalar.
 
Bildirim yapıldığı zaman ceza uygulanıyor geç bildirimden doğru fakat bildirim yapılmassa da cezai yaptırım olacağını düşünüyorum, SGK üzerinden de bildirim yapmışsınız üstelik.
 
İş Kazası Bildirimi

Merhaba,bence siz şuan hiçbir bildirim yapmayın zaten cezalı duruma düşmüş durumdasınız bundan kaçış yok.Blge çalışmaya bildirdiğiniz taktirde kendi kendinizi ihbaer etmş olacaksınız ve haliylede ceza hemen tebliğ edilecek.Siz en iyisi bekleyin sgk'nın durumu tespit etmesi zaman alabilir.Ama maddi imkanınız varsa bildirin ve cezayı hemen ödeyin.Ben zaman kazanmanız için o şeklide söylüyorum.
 
İş Kazası Bölge Md Bildirimi Kalktı.

SGK 2012/28 genelgesine göre 20/06/2012 tarih ve 6331 sy kanuna istinaden iş kazası bildirimlerinin bölge çalışma müd bildirimi kalkmıştır.
 
Son düzenleme:
İş kazası ile sık karşılaştığımız için ben her defasında bildiriyordum. Syn.Kerpeten siz kaldırıldı diyince alo170 i aradım bildiğiniz gibi bölge çalışmanın işkura devredimesinden dolayı bildirimlerin çalışma ve iş kurumu il müdürlüğü şeklinde 2 iş güne içerisinde yapılması zorunluluğu olduğunu söyledi.

Saygılarımla,
 
Yukarıdaki genelgeye istinaden yazmıştım. Genelgeyi hazırlayanlar yürürlük tarihine dikkat etmemiş.
Bölge md bildirim gerçekten kalkmış ancak ilgili md 6 ay sonra yürürlüğe gireceği için 20/06/2012+6 ay sonra bir angaryadan daha kurtulmuş olacağız.
 
evet bir angaryadan daha kurtuluyoruz, zaten hem ssk ya hem bölge çalışmaya ayrı ayrı bildirmenin bir manası yoktu. bu genelgeyi çıkaranlar geçde olsa anlamış öyle olduğunu.
 
Üst