fonradar

İş Kazası

Üyelik
22 Haz 2006
Mesajlar
11
mrblar arkadaşlar

benim iş kazasıyla ilgili bi sorum olcaktı; çalıştığım iş yerimde ben girmeden önce personelin birisi iş yerinde gerçekleşen bi kaza geçirdi
ve bununla ilgili bölge çalışmaya hiç bir rapor vermemişler
şimdi personel bizden ssk dan parasını almak için visite kağıdı ve istirahatli olduğuna dair bir yazı istiyor ne yapmam gerekiyor ??

TEŞEKKÜR EDERİM!!
 
verebilirsiniz ssk genelde bçm eyle irtibata geçip işkazası formu verildimim verilmedimi diye bakmaz
 
MURO
verebilirsiniz ssk genelde bçm eyle irtibata geçip işkazası formu verildimi verilmedimi diye bakmaz




peki bakabilme ihtimalleri nedir? çünkü biz istenen evrakları verdiğimizde öğrenilirse ceza yeme gibi olasılıkda var.


TEŞEKKÜR EDERİM!!!
 
Merhabalar

öncelikle işveren iş kazasını 3 gün içerisinde ssk ve bölge çalışmaya bildirmesi gerekmektedir...

personel iş kazası sürcinde bir devlet hastahanesinden iş görmezlik raporu alır. bu rapoara istinaden eksik günü karşılığı ödemesini sskdan tahsil edebilir.

fakat bu personelin tedevisi sürecinde herhangi bir tıbbi malzeme gerktiği durumda; ssk ve bölge çalışmaya bildirilen yazını bir sureti istenmektedir.

İyi çalışmalar.
 
Sayın mhmt79

birde şöyle bir durum çalıştığım şirketin hastahanesi var ve bu personelin masraflarını şirket karşıladı.Dolayısıyle personel sadece eksik günlerinin parasını istiyor ssk dan istenen evrakları vermemizde bi sakınca varmıdır çünkü hastane masraflarıda karşılandı sadece işkazası formu verilmedi



TEŞEKKÜR EDERİM !!!
 
Sayın NEHİR,

Bu personelinizi bildirgede eksik gün gösterdinizmi? gösterdi iseniz; ek 8 formu doldurarak ssk müdürlüğüne verdiniz mi? verdi iseniz; ek-8 formunun ekine neye istinaden eksik gün olduğunu ispatlar belgeyi eklediniz mi?


İyi çalışmalar
 
Sayın mhmt79

personelimizin bildirgesinde eksik gününü gösterdik ve ek8 formunu da doldurduk, ekinede iş görmezlik ropurunu ekledik ssk ya bu şekil de gönderdik fakat iş kazası olduğu sırada kazayı belirten bi form gönderilmemiş.



İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM!!!
 
Üst