İş Kazasını ÇSGB'ya Yazı İle Bildirim Kalktı mı ?

Üyelik
29 Ocak 2013
Mesajlar
44
Konum
Ankara
İş kazasını kazadan sonraki üç iş günü içerisinde internet üzerinden SGK ya bildirimi yapıyoruz. Peki 2 iş günü içerisinde yazı ile de ÇSGB na bu iş kazasını bildirmek gerekiyor mu. Yoksa yazı ile bildirim kaldırıldı mı?
 
MERHABA
iŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARI BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU 1.1. MADDE D BENDİ :
d) Yukarıda belirtilen bildirimlerin dışında ayrıca, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işverenler,
işyerlerinde meydana gelen iş kazasını ve tespit edilecek meslek hastalığını en geç iki iş günü içinde
yazı ile işyerinin tescilli bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devredilen bölge müdürlüğüne
bildirmek zorundadırlar. (4857/77. Md.)

iŞ KANUNU 4857/77. MD.
İşverenler işyerlerinde meydana gelen iş kazasını ve tespit edilecek meslek hastalığını en geç iki iş günü içinde yazı ile ilgili bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar.

VALLA ARKADŞIM BU ÇIKTIĞINDAN BERİ FİRMAMDA 2 TANE İŞ KAZASI OLDU. BEN İKİSİNİDE ELEKTRONİK ORTAMDA GİRDİM VE BİR YAZI İLE İADELİ TAAHÜTLÜ OLARAK BÖLGE ÇALIŞMAYA DA BİLDİRDİM.
 
Arkadaşlar
[sıze=4][/sıze]çalışmadığına dair gün girişi ekranını açtığınız zaman kullanıcı adı ve şifreyi girmeden bir pdf dosyası var alt tarafta. Iş kazaları ve meslek hastalıkları bildirim formu kullanma kılavuzu diye. Onun 1.1. Maddesi, a-b-c ve d bendlerini okursanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güv. Kanunu ile 1 ocak 2013 den itibaren bildirimler sadece elektronik ortamda 3 iş günü içerisinde SGK'ya yapılacaktır. Bakınız 6331 Sayılı Kn. 14.md. Ayrıca Çalışma Bölge Müdürlükleri lav edilerek iş kur il müdürlüklerine bağlanarak ismi ismi "Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü" olarak değiştirildi.

6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak Bakanlar Kurulunca çıkarılan ve 02/11/2011 tarihli ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, 665 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname” ile 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ve 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ile;

2-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Samsun, Trabzon, Van, Zonguldak, Sivas illerinde faaliyet gösteren Bölge Müdürlükleri (eski adıyla Bölge Çalışma Müdürlükleri) lağvedildi, illerde bulunan İş Kur İl Müdürlüklerinin ismi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değiştirildi. Bakanlık bölge müdürlükleri tarafından yürütülen iş ve işlemler de dahil Bakanlığın mevzuattan kaynaklanan ve taşrada yürütülmesi gereken görevlerini artık bu il müdürlükleri yürütecek. Dolayısıyla Bakanlığın bölge müdürlüklerine yapılan ihbar ve şikayetler de artık bu yeni il müdürlüklerine yapılacak.
 
Üst