personel maaş programı

İş Müfettişi Raporu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilanco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bilanco

Katkı Sunan Üye
değerli forumdaşlar,fiili durum.
İş müfettişi çalışanın 1999-2005 dönemini şikayet üzerine inceliyor.Verdiği rapor aynen şöyle:
Çalıştığı döneme ait 64 günlük izin ücretinin ve bayram ve genel tatil günlerine denk gelen ilave bir yevmiye ücretinin ödenmesi.
Sorum şu,bu ödemelerin SSK ayağı ve karşılaşılacak İ.P.C.ları.

İş müfettişi olayı SSK ya iletiyor mu? İletmesi halinde SSK ve İPC ile karşı karşıya kalırsınız.

İş müfettişinin raporu işçinizin hakkınının ödenmesine yönelik hazırlanmış bir rapordur diye düşünüyorum.

İşçinizin hakkı olan ücret ve menfaatlerinin gerekli yerlere zamanında bildirilip bildirilmemesi ayrı bir konu.

Yani çıkan rapora göre işçinin hakkını ödersiniz dosya iş müfettişliğinde kapanır.

Ayrıca işçiniz SSK ya dilekçe verir de SSK müfettişi SSK Kanunu açısından incelerse cezaya muhatap olursunuz.

Merhaba,
64 günlük izin ücretinin ödenmesi halinde aylık biildirgede göz önüne alınması gerekmektedir. Ödeme bu güne kadar henüz yapılmadığı için zaten SSK ile herhangi bir ilgisi yoktur. Ödeme yapıldığı dönemde matraha ilave edilmesi gerekmektedir.
Ödenmiş olan 1 günlük resmi tatil çalışması için ise eğer müfettiş SSK'na bilgi verirse (verip vermediğini bilmiyorum) bir ceza ile muhatap olacağınızı düşünüyorum.

özür dilerim bir durumu atlamışım.
İlgili personel işten ayrıldıktan sonra inceleme yapılıyor.Artık çalışmıyor.
Verilecek her ödeme geçmişe yönelik olacak.