fonradar

İş Sağlığı ve Güvenliği

Üyelik
14 Şub 2012
Mesajlar
10
arkadaşlar fabrikada ambulans bulundurmak ıcın en az kaç işçinin çalışması gerekır. böyle bir kural var mı?
 
Ynt: İş Sağlığı ve Güvenliği

galkan ' Alıntı:
arkadaşlar fabrikada ambulans bulundurmak ıcın en az kaç işçinin çalışması gerekır. böyle bir kural var mı?

Doğrusu sorunuza ilişkin zorunlu olduğuna dair açık hükme rastlamadım.
Ancak,bir ara büyük AVM ler için sözkonusu olmuştu.Belki şehir merkezinden uzakta bulunan,aynı zamanda görülen işin mahiyeti (ağır ve tehlikeli işler) ve çalışan sayısı bakımından belki olabilir!..emin değilim.
Bu bağlamda,biliyoruz ki işveren "iş sağlığı ve güvenliği"ne ilişkin tüm önlemleri almak zorundadır,ancak "ambülans"bulundurma zorunluluğu,tabiki her işyeri için sözkonusu değil.
Ayrıca "112" kara ve hava taşıtları ilede hizmet vermekte.Önceleri bu hizmet çok yaygın ve bu kadar etkin değil idi.
Fakat fabrika işyerinin büyüklüğü,işin risk durumu,çalışan sayısı ve "112"açısından hizmette uzaklık nedeniyle gecikme gibi durumlar düşünüldüğünde,olası iş kazası ve vefat hallerinde ambülans olsaydı !gibi durumlar sözkonusu olabilir!
Bu yönden yaklaşımda bulunsakta ,önemli olan yasal zorunluluk var mı, yok mu?
Yasal zorunluluk olmasa da,ambülans bulundurulması elbette güzel,olmaması halinde işverene bir sorumluluk doğar mı?Tabi bunun cevabı da mevzuat da bu konuya ilişkin hükmün olup-olmadığına bağlı.
Araştıralım.
Not.Mevzuatta bu konuya ilşkin hüküm yok ise(şu an emin değilim)işyerinin risk analizi çerçevesinde,risk analizi ile beraber ayrıca çsgb sorularak karar da verilebilir diye düşünüyorum.
 
Üst