İş Sözleşmesinde Net ile Anlaştık, Şimdi Brüt ücret üzerinden ödeme yapılması hakkında?

Üyelik
11 Ocak 2012
Mesajlar
16
Konum
İstanbul
Merhabalar,

Çalıştığım iş yerinde işe başlarken iş sözleşmesinde net maaş ile anlaşma yaptım. şimdi işletme ücretleri brüt maaş üzerinden vereceğini duyurdu. Vergi dilimlerini bize yansıtmak için böyle bir uygulamada bulundu. Bu durumda bize yeni bir sözleşme vs yapması gerekir mi? veya bu durumu kabul etmez isek yapabilecek birşeyimiz var mıdır? Aldığımız ücretler 6. aydan sonra ciddi kesintiler yaşanacak, zam konusu da gündemde değil. Net yada brüt ücreti patronlar kafasına göre mi yapıyor yoksa bu geçişleri gösteren bir yasa mevcut mudur?

şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
İşe alınırken işverenle yazılı veya sözlü iş sözleşmesi yapmışsınızdır. Orada ücret konusunda size ödenecek rakam net üzerinden mi yoksa brüt üzerinden mi belirlendi? Eğer dediğiniz gibi net üzerinden anlaşıp işveren onu brüte çevirip sizi zarara uğratıyorsa kanımca bu sözleşmede esaslı değişiklik yapma konusuna girer. Böyle bir değişikliği sizin 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul etmemeniz durumunda işvereniniz başlangıçta anlaşılan şartları değiştiremez. Yine de değiştirir ve sizinle uzlaşma yoluna gitmezse ücret ve tazminat haklarınız saklı kalmak üzere haklı nedenlerle işyerinden ayrılabilirsiniz. Bu durumdan rahatsızlık duymakta haklısınız çünkü dediğiniz gibi elinize geçecek net maaşta hatırı sayılır bir azalma olacak. İşveren keyfine göre iş şartlarını hemde önemli iş şartlarını kendine yontacak şekilde tek taraflı değiştiremez.
 
Şimdi biz kulaktan duyma bilgilerle bunu öğrendik. Meğer ocak ayında bordrolarda değişiklik olmuş anlayamadık olayı. yani 6 gün olayını çoktan böylece geçmiş oluyoruz. Ama yeni bir sözleşme falan yapılmadı bizimle. bu durumda söylediğiniz şeyler geçerli olur mu?
 
İş sözleşmeniz de sizinle netten anlaşmışlar ve sonradan bunu brüte çevirmişlerse bu durumu size yazılı olarak bildirmek zorundalar. İşverenin size yapacağı yazılı bildirimi 6 gün içinde yazılı olarak kabul etmemişseniz (sizin açınızdan 6 günü geçirmek gibi bir durum söz konusu olamaz)

İşveren zam yapıp yapmamak konusunda serbesttir ama işçi ücretini düşürecekse bunu işçinin rızasını almadan yapamaz. Sizin ne yazılı ne sözlü rızanızı almadan ücretinizi düşürüyorsa 4857 24-II-e maddesine göre sizin haklı nedenlerle derhal işi bırakma hakkınız doğuyor. İşverenle anlaşırsınız yada böyle çalışmaya devam edersiniz o sizin tercihiniz. Ama işvereniniz anlattıklarınızdan anladığım yanlış yapmış.
 
Sözlü iş sözleşmesi oluyor mu?
Belirsiz süreli iş sözleşmesinin yazılı yapılması zorunlu değil. Sözlü de yapılabilir. Sözlü yapılırsa genel ve özel çalışma koşullarını gösterir bir belgeyi işverenin işçilerine 2 ay içinde vermesi gerekir. Ki bu bildiğimiz anlamda iş sözleşmesi olmuyor.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Konu ile ilgili insan kaynakları ile bu hafta görüşeceğim.

Kolay gelsin. İyi haftalar...
 
Sözleşmeyi isteyip baktığımızda, Sözleşmede brüt ücret yatırılmış ama benim maaşım şimdiye kadar net üzerinden yatıyordu. Netten anlaşıp sözleşmeye brüt ücret yazabilirler mi?
 
Sözleşmede yazan şekil, anlaşılmış olan şekildir. Sözleşmede imzanız yok mu?
 
Sözleşmede imzamız tabii ki de var. Brüt Net olayını tam olarak ben hatırlamıyorum. Ama sonuç olarak geçen sene bana hep net üzerinden maaş yatırıldı. Sözleşmem 2011 yılına ait şimdi bu durumda bu sene başından itibaren de brüt'e çevirmişler. Ortalıkta biraz karışıklık söz konusu. Ama işe girişte bize maaşlarımız net üzerinden yatırıldığı söylendi ve öyle anlaştık.
 
Sözleşmenizde brüt ücret üzerinden anlaşılmış ise, yapılan işlemde bir hata görülmüyor.
 
Üst