fonradar

İş Yeri Devri Hakkında

Üyelik
16 Haz 2009
Mesajlar
2
Bir şirkete ait görünen, şahsa, devlete senet, vergi ve sigorta gibi borçları bulunan özel bir dershaneyi devir aldığımızda, bu borçları da üstüme almış olurmuyuz? Borçsuz olarak bu yeri devralmak mümkün müdür?
 
Ynt: İş Yeri Devri Hakkında

geçmişe dönük olan borçların hepsi tabiki sizi bağlar, her birinden borcu yoktur yazısı aldırın.
 
Ynt: İş Yeri Devri Hakkında

Ruhsatı ile birlikte devralmak zorunda olduğunuzdan,sn.ekılınç ın da belirttiği gibi tüm borçları da devralmak durumundasınız.
 
Ynt: İş Yeri Devri Hakkında

Öncelikle cevaplar ve ilginiz için teşekkürler. Bir konuda daha bilgilerinize danışmak isterim.
Bu şirkete ait görünen dershanenin sadece dershane ile ilgili olan kurumunu (malzemeleri, eşyaları, bina, tefrişat vb..) fatura karşılığında aldığımızda ki dershanenin yeni adı, markası, binanın üzerimize tekrardan kiralanması, meb'den yeni ruhsat alınması vb gibi işlemleri yaptığımızda, bu şirketin dershane adına ait olan bütün borçlarını da üstlenmiş olurmuyuz? Yoksa bu borçlar diğer şirketin üzerinde mi kalır?
Açıkcası şu anda sigorta, vergi borcu ve senet borçları bulunan ancak üzerinde haciz bulunmayan bu dershanenin aktif veya pasiflerini üzerimize bir şekilde aldığımızda bu borçlardan doğacak bir alacakla devlet veya şahıslar bizim yeni kimlik veya yeni şirket olarak alacağımız artık bize ait olan bu kurumdan alacaklarını tahsil etme yoluna gider mi? Yoksa direk olarak borçlu görünen şirkete mi gider?
 
Ynt: İş Yeri Devri Hakkında

Sadece mal satışı olarak yapılacaksa, borçlardan veya alacaklardan herhangi bir sorumluluğunuz da olmayacaktır elbette.Ancak alacaklılar mal kaçırma iddiasıyla dava açabilirler ki bu durumda satın aldığınız mallar için yapmış olduğunuz ödemeye ilişkin belgeler sizi kurtarabilecektir.
Bu nedenle satış sözleşmesinde satın alınan her kalemin tek tek belirtilmesi ve satış edelinin ödendiğinin belgelenmesi sizin yararınızadır.
 

Benzer konular

Üst