İş Yeri Devri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alper

Katkı Sunan Üye
Bilanço usulune tabi gerçek usulde bir vergi mükellefi işyerini bir arkadaşına devredecek. Devralacak kişi vergi mükellefi değil. Devralacak olan kişi yeni işyeri açılışı gibi göstermeyecek değil mi? Nasıl bir yol izlenmelidir(SSK açısından sormuyorum)?

Bu arada forumda arama yaptım ama cevabını bulamadım...

Ynt: İşyeri devri

sn alper;

Yeni açılış yapıcak demirbaş vb... şeylerin faturasını keni adına kestirip kayıtlarına alıcak.

Kolay gelsin..

Arkadaşlar işyerinin muhasebesi bilanço usulune göre tutuluyor. Devralacak kişi yeni açılış yapınca işletme defteri olucak. O nasıl olacak?

Devralan kişi 1.sınıf olarak devam edemeyecek o zaman...

sn alper,işyeri sahibi işyerini kapatma işlemlerini yapınca o biter artık.işletme defteri,bilanço usulü gibi şeyler kalmaz artık.
işyeri devralanın adına yeniden ,yeni açılış yapılır.işletme defteri onaylattırılır. ilerde yasadaki hadleri aşarsa o da bilanço usulüne geçer.

Cevaplar için çok teşekkür ederim öncelikle...

İşlem devir olduğu için devralan da bilanço usulunden devam edebilir mi acaba diye sorduk ama olmuyor demek ki. Yeni açılış olmak zorunda madem işletme defteri tasdik ettirecek demek ki.

alper ' Alıntı:
Cevaplar için çok teşekkür ederim öncelikle...

İşlem devir olduğu için devralan da bilanço usulunden devam edebilir mi acaba diye sorduk ama olmuyor demek ki. Yeni açılış olmak zorunda madem işletme defteri tasdik ettirecek demek ki.

İlla bilanço usulunden başlamak istiyorsan.Başlayabilirsin.Bir engel yok.