"İş Yeri Hekimi" Bulundurma ?

M.Gür

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Nis 2007
Mesajlar
295
Konum
İstanbul
merhabalar,

İş kanununun 81.maddesi gereği 50 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu nedeniyle bizimde bir işyeri hekimi bulundurmamız gerekiyor. acaba bu süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilirmiyim.Ne zaman nereye müracat edilebilir? istediğimiz bir doktorla anlaşabilrimiyiz? tabibler odasına bağlılılğımız ne türde olacak?

ayrıca istanbul dışındaki irtibat ofislerimizin (çalışan sayısı her birinde 10 kişiyi geçmiyor) bu toplam çalışan sayısı ile bir ilgisi varmıdır.

iyi çalışmalar
 
Ynt: İŞYERİ HEKİMİ Bulundurma ?

16 Aralık 2003 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 25318
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:
İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimlerinin Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında
Yönetmelik

İş Kanunu 81 inci maddesine göre,devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran işverenlerin işyeri hekim çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktadır.İstanbul dışındaki ofislerde her bir ofiste elli işçi çalışmaması nedeniyle işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu yoktur.

Yukarıda belirtilen yönetmelikte istediğinzi bilgiler mevcuttur.
 
Ynt: "İş Yeri Hekimi" Bulundurma ?

cevabınız için teşekkür ederim.

peki şu andaki şüreç nedir herhangi bir doktorla akitmi yapmam gerekir yoksa tabibler odasına müracat edip onlardanmı talep etmem gerekiyor.
 
Ynt: "İş Yeri Hekimi" Bulundurma ?

M.Gür ' Alıntı:
cevabınız için teşekkür ederim.

peki şu andaki şüreç nedir herhangi bir doktorla akitmi yapmam gerekir yoksa tabibler odasına müracat edip onlardanmı talep etmem gerekiyor.
Merhaba,
Öncelikle "İşyeri Hekimi Sertifikası" bulunan bir doktorla sözleşme imzalamalısınz. (Sözleşme imzaladığınız doktor Tabipler Odası ile olan tüm işlemleri tamamlayacaktır.) İsterseniz Tabipler Odasına başvurursanız size "İşyerş Hekimi Sertifikası" bulunan doktorların listesini verecektir. Ardından sözleşme sureti, Tabipler Odası tarafından düzenlenecek olan belgeler v.s. eklenecek olan bir dilekçe ile ilgili Sigorta Müdürlüğüne başvuracak ve hekim için işyerinizin hekimliğii için onay alacaksınız. Bu sürecin ardından SSK tarafından Poliklinik Defteri, reçete v.s. gibi belgeler tarafınıza teslim edilecektir. Bu sürecin sonunda sözleşme imzaladığınız doktor resmi olarak işyeri hekiminiz olacaktır. İşlemler yaklaşık olarak 15 gün gibi sürecektir.

İşlemlere başladığınız zaman zaten gerekli evraklar ve süreçte çok zorlanmayacaksınız.
 
Üst