fonradar

İş yerinde esaslı değişiklik hk.

Üyelik
3 Ağu 2010
Mesajlar
3
MERHABA
05.01.2007 tarihinde bir devlet kurumunda taşeron bir firmada danışma ve yönlendirme elemanı olarak başladığım işten 30.07.2010 tarihinde çıkarıldım.bu tarihler arasında bir çok firma değişti ama hep aynı kurumda aynı işi yaptım.şu anda beni işten çıkaran firmanın ihalesi de 31.07.2010 tarihinde feshedildi ama ihaleyi başka bir isimle yine aynı firma kazandı.ve bu firmanın ihaleyi ilk kazandığı tarihde 01.01.2009.bize o zaman sözleşme imzalatmışlardı ama bir dahaki sene ihaleyi yine aynı firma kazanınca sözleşme imzalatmadılar.beni işten çıkarmalarının sebebi de beni görev yaptığım işten alıp temizlik işine vermeleri oldu.bende bana bildirim yapılmasını istedim.bildirim yapmadıkları gibi görev yerinde bulunmuyor diyede 3 gün tutanak tuttular.sonra 19.07.2010 tarihinde de bildirim yaptılar.bende bu değişiklği kabul etmediğimi tutulan tutanakları kabul etmediğimi noter kanalıyla ihtarname çekerek şirketime bildirdim.şirketim de ay sonuna kadar bana tutanak tutmuş.şu anda da işten çıkış belgemi vermiyorlar. çünkü şirketin bulunduğum ilde ne bürosu var ne yetkilisi.ben dava açmak istiyorum nasıl ve ne yapmam gerekir.(iş yerinde asıl değişikliği yapan kurumun asil müdürü ama iş resmiyete dönünce işi şirkete devrettiler ve işten çıkarılmamı söylediler bunlarla ilgili de elimde kanıtlar var.ben bu kişilerede ayrıyeten dava açabilirmiyim.ben bu tarihler arasında bana söylenen işi kabul etmediğim için yapmadım ama eski yapdığım işi yapmaya devam ettim.şirketin eski yetkilisi müdürün arkadaşı olduğu için ricayla şeflik yapmaktaydı ve şimdide yeni şirkette de devam ediyor ona da dava açabilirmiyim çünkü yetki belgesi yokmuş ve bana tutulan tutanakların altında hep onun imzası varmış.bana tutulan tutanaklar hakkında da hiç bildirim yapılmadı yada savunmam alınmadı o tutanakların bir geçerliliği varmı ben tazminatımı alabilirmiyim şirket raporlu olduğum günleride sgkya bildirmemiş ve 10 aydan beri rapor paramı almadım büyük ihtimalle raporlarımı kaybettiler ama ben sgk ya kağıtlarımı vermiştim ve benim primleri raporlu olduğum için eksik yatırmışlar.bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler....
 
Ynt: İş yerinde esaslı değişiklik hk.

bir tane bile cevap veren olmamış bu sitelerin hepsi böyle zaten.bizde bekliyoruz cevap verecekler diye.50 tane siteye üye oldum bir tanesinden yanıt gelmedi.demekki üye olmaya gerek yokmuş.boşuna bekliyoruz.
 
Ynt: İş yerinde esaslı değişiklik hk.

Belki öyle bir durumla karşılaşmışsınızdır ki 50 sitenin bilmem kaç üyesi bile bu durumla karşılaşmamıştır.

Bir de bunu anlamıyorum, soru soruluyor, cevap gelmeyince kızılıyor, iyi her kesin sorusunu yanıtlasak cevap versek nereden para kazanılacak. Hadi mesleki dayanışma desek, meslektaşlar arası olası sorunlar hakkında yardımlaşma desek, kim meslektaş kim mükellef belli değil. Belki cevabını verdiğimiz mükellef, buradan aldığı belki de yanlış bir cevapla kendi meslek mensubunun başını gereksiz yere ağrıtacak. Avukat forumları her soruyu herkese yanıtlıyor mu? Gönüllülük esas. Sorarsınız soruyu, gönüllü çıkarsa yanıtlar, yoksa benzer problemle karşılaşan kişi problemini google a yazdığında sizin cevapsız sorunuzu görür, hepsi bu. Bunda kızacak darılacak bir şey ben göremiyorum.

Birde sorunuz çok uzun. ÖYS zamanından kalma paragraf sorusu gibi. İnsan okumaya korkuyor.
 
Ynt: İş yerinde esaslı değişiklik hk.

Üst işveren aynı alt işveren farklı en son hangi alt işveren ile çalıştıysanız sorumluluk onda kalır. Tutulan tutanaklarda savunmanız istendi mi? ve savunma yaptınız mı? öncelikle usulune uygunmu buna bakılır. Birde sormak istediğim danışmanlık ve yönlendirme hizmeti veren ve temizlik hizmeti veren firma ile temizlik işi veren firma aynı mı farklı mı? ... (Anlatımlarınızdan anladığım kadarıyla tutlan tutanaklar usulune uygun olmamıştır. Yinede görmek gerekir.)

Siz belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışıyorsunuz, sizi işten çıkarmaları sözleşme süresi bitimine denk geliyor. Yeni işveren ise (aynı kişide olsa resmiyette farklı firmalar) sizinle sözleşme imzalamıyor burada haklarınız kaybolmaz fakat sizi farklı bir işe gönderiyorlar. Sizi gönderen Üst işveren mi alt işveren mi? çalışma koşulları dikkate alınırsa sizi yaptığınız işle eşdeğer bir görevde çalıştırmaları gerekir.

Diğer konu dava açtınız kazandınız (haklı bulundunuz) ilgili müdür şef kimse kötüniyet davası açabilirsiniz. Bu arada işe iade davası açmak istiyorsanız çıkarıldığınız tarihten itibaren 1 ay hak düşürücü süre vardır. Tazminat davası için 5 yıllık süre vardır.

Konuyu çok uzun cevaplanması gereken birçok soru çıkıyor, kesin birşey söylemek zor.

İyi Günler
 
Ynt: İş yerinde esaslı değişiklik hk.

öncelikle teşekkür ederim
savunma istenmedi ve savunma yapmadım sadece sözlü olarak ikna edilmeye çalışıldım ama kabul etmedim.ikna etmeye çalışanlar ve işten çıkarılırsın tehdidi yapanlar kurumun memurları herşeyide telefonuma kaydettim firmalar aynı sözleşme süresi normalde sene sonuna kadardı bizlede sözleşme yapmadılar çünkü geçen sene de aynı firmaydı bu senede devam ettiler ama firma yasaklıymış 31.07.2010 tarihinde sözleşmelerini fesih ettiler firmanın firmada beni 30.07.2010 tarihinde işin sona ermesi diye işten çıkarmış.bunuda bana işe gidince sözlü olarak söylediler.beni yaptığım işten başka işe üst işveren kurumun müdürü yolluyor.ve işi alt işveren yaıyor gibi gösteriyor.tutanakları tutan hep şirket ama yerimi değiştiren kurumun müdürü ve aslında şirketin de baştan hiç birşeyden haberi yok beni kurumun memurları ikna edemeyince işi şirkete atıyorlar ve şirketde mecburen onların dediklerini yapıyor. cevapladığınız için tekrar teşekkür ederim....
 
Üst