İş yerinden haksız yere kovuldum ve maaşımı erteliyorlar

Üyelik
23 Haz 2016
Mesajlar
1
Konum
Ankara
Merhabalar ben Ankara da bir AVM gözetim personeli olarak işe girdim. Beni danışma personeli olarak gösteriyorlar ve şirketteki girişimde temizlik personeli olarak gözüküyorum.Bu sekilde bana is yaptirmalari yasal mı ? Ayrıca güvenlik g. görevlerini elektrik isleri magaza acip kapatma ve baska isleride yaptiriyorlar.Ise girmeden once bana bu sekilde anlatmadılar ve is cok yogun...Herhangi bir sözlesme imzalamadım ayrıca bu süre zarfında sorumlum hiç bir sekilde isini tam yerine getirmeyip islerini ben yapmak zorunda kaldım ve ustlerimize bildirdigimiz halde bir sey olmadi ve kisisel islerinide yaptiriyor. Surekli sozlu olarak isini duzgun yap becereksizsin kelimeleri ve diger personellerin yaninda boyle devam edersen veya sikayet edersen kovarim seklinde rencide edici sozler kullandi. Ayrica mobbing uygulamaktadir.Butun bunlari kanitlayabilirim ayrica bana soylenen maas 2000 tl ama asgari ucret sigortasi yapiyorlar ve veriyorlar ustunu elden veriyorlarmis.Tum personeller boyle calisiyor. Sirkette artik calismak istemiyorum zaten sorumlum beni bu sabah kovdum seni kendine is bul dedi yazili olarak bildirmedi ve haksiz sebepler sundu.Ben de calismak istemiyorum ama iceride param var ne yapmam lazım ?
 
Olayınızda bir çok husus var,bu nedenle net olarak şöyle hareket etmeniz gerekir demek kolay değil.
Ortadaki sorunlar sebebiyle işverenlik ile çekişme içindesiniz,bu nedenle huzursuzsunuz,zaten sizde çalışmak istemiyorsunuz.
Sorumlu kişi sizi işten kovamaz,dolayısıyla fesih yapamaz,zira bu kimse ne işveren nede işveren vekili,sorumlu ünvanı olan ve sizin bağlı olduğunuz üstünüz olsa da, o da bir çalışan,sorumluluk ve yetkisi de sınırlı ancak onun bu tutumu/girişiminden işveren sorumlu lakin bu olayı ispatlamanız şahit yoksa veya o şahit(ler)gerçeği söylemezse mümkün olmaz,diğer bir husus çalışma koşullarının işveren tarafından ağırlaştırılması,bu noktadan hareket ederseniz yine ispatında güçlük ve esasen sözleşmeniz de yok olduğu için esas iş ve yan iş noktalarında zorluk olabilir,bu nedenle bu yollardan hareket etmeyip,gerçek ücretinizin resmi olarak size 2.000 tl.üzerinden ödenmemesi ile sosyal güvenlik kurumuna noksan bildirilmiş olması,dolayısıyla primlerinizin gerçek ücret üzerinden yatırılmaması noktasından hareketle fesih yoluna gitmenizin daha uygun olacağı düşüncesindeyim ancak bu noktadan hareketle fesih yoluna giderseniz,muhtemelen kabül etmeyip hak ediyorsanız tazminatınızı(bir yıllık hizmetiniz yok ise hakketmezsiniz)ödemeyecekler,sözleşmeyi fesheden siz olduğunuz için ihbar tazminatı da olmaz,bu durumda madem ayrılma düşüncesindesiniz istifa etmeniz uygun,eğer bir yıllık hizmetiniz var ise kıdem tazminatı alabileceğinizden istifa etmeyip,fesih yoluna gitmeniz uygun olur düşüncesindeyim,istifa da olsa,dediğim sebebten dolayı sözleşmeyi feshetseniz de içerdeki maaşınız bakidir,ödememelzlik yapamaz işveren.
 
Üst